Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 16. september 1999 kl 20.15 Vestavind

Vestavind (ttv)


NRK1 torsdag 16. september kl 20.15
Vestavind (3:17)

Agnes venter forgjeves

Agnes Nedrebø (Hildegun Riise) venter forgjeves på livstegn fra Georg Ahlsen (Bjørn Skagestad) som gjorde henne gravid under fredsfesten på ungdomshuset. Hun betror seg til farmoren Marie (Wenche Foss) som råder henne til å skrive til Georg.
Da Georg får brevet i Oslo, pakker han raskt kofferten og stikker av, uten å si noe til familien. Men moren, den myndige enkefru Kristine Ahlsen (Mona Hofland), finner brevet...
På Nedrebø går fremdeles Agnes og venter på brev fra Oslo. Foreldrene til Agnes, Anna (Anne Marit Jacobsen) og Sivert (Per Jansen) tar nyheten om den kommende familieforøkelsen tungt. Å føde barn utenfor ekteskap var en skam den gang like etter krigen.

Imot kirkebryllup
De er heller ikke begeistret for at sønnen Hallvar (Lasse Lindtner) har valgt å gifte seg med Emma (Liv Bernhoft Osa), datter av kommunisten Algot Engan. Men Sivert bestemmer seg likevel for at de nygifte skal få bestestua og et kammers på Nedrebø. Algot på sin side er sterkt imot kirkebryllup, men møter meget motvillig opp. Og på bryllupsfesten kommer motsetningene mellom bønder og industriarbeidere, som har ulmet under overfalten, tydelig fram. Blant bryllupsgjestene er også Agnes og hennes nyfødte sønn Joachim. Etter bryllupet pakker hun kofferten for å dra til Oslo for å oppsøke barnefaren.
Det er Kristine Ahlsen som lukker opp da Agnes ringer på. Kristine skjønner fort hvem det er som står utenfor, og tar godt imot både Agnes og gutten. Men Georg er som sunket i jorden. Georgs bror Alfred (Henrik Scheele) og konen Monica (Liv Steen) behandler henne svært nedlatende.

NRK1 torsdag kl. 20.15

Bilde (via Scanpix/Internett)
Agnes (Hildegun Riise) oppsøker Georgs mor, Kristine (Mona Hofland) i kveldens avsnitt av \"Vestavind\". (NRK- foto: Anne-Liv Ekroll)

Anna Nedrebø (Anne Marit Jacobsen) blir sjokkert over datterens graviditet. (NRK-foto: Anne-Liv Ekroll)

Norsk dramaserie i 17 deler produsert av NRK Drama
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
Prosjektleder: Bitte Monn- Iversen