Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 4. oktober 2008 kl 18.00 Kometkameratene

Premiere: Barne-TV fra verdensrommet!

Kometkameratene: Kometkameratene er (bak fra venstre) Mook, Kokken, Gilli og (foran fra venstre) Agenten, Lu og Zook. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Kometkameratene: Kometkameratene er (bak fra venstre) Mook, Kokken, Gilli og (foran fra venstre) Agenten, Lu og Zook. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Nå kommer Kometkameratene! Verden skal beskues med romvesenblikk når Lu, Mook, Gilli, Kokken, Zook og Agent25 tar for seg menneskeheten. Og en ting er sikkert; det blir mange morsomme og merkverdige øyeblikk når mennesker og romvesener møtes!

Kometkameratene er verdens kuleste romvesener, og alle seks er nysgjerrige på hva menneskene holder på med der nede på jorda. Med undring og humor stiller de spørsmål om både de enkle og mer kompliserte sidene ved livet på jorda: Hvorfor lever menneskene, og hvorfor dør de? Hva er lykke? Og hva er det som gjør at menneskene er så glade i livene sine?

Kaptein Lu og crew
Sjefen i gjengen er kaptein Lu, og hun har full kontroll på alt. Bare ikke på døra inn til kontoret sitt... Mook er den vennligsinnede mekanikeren som kjenner hver eneste skrue i skipet, men som ikke alltid klarer å få ting til å samarbeide. Vi møter også Gilli som er forskeren med stor F. Hun elsker alt som er gøy, og kjenner heldigvis mange barn som kan hjelpe henne med forskning og moro.

Sokkestek og hårruller?
Kokken er en artig skrue når han lager sine fantastiske måltider av ingredienser fra jorda: Hva med en sokkestek, eller kanskje det kan friste med ferske hårruller? Kokkens hardtarbeidende assistent Zook må dermed stadig ned på jorda for å hente alt kokken trenger til matlagingen. Sist men ikke minst møter vi den utsendte Agent25 - alltid klar for livsfarlige oppdrag. I sin iver etter kunnskap og uten frykt for å spørre, er Agent25 ofte i fare for å havne i misforståtte situasjoner.

Første program
Hver uke finner Kometkameratene en sak de vil forske på, noe de kanskje ikke helt forstår eller noe de synes er rart. I første program ankommer Kometkameratene jordas atmosfære i romskipet sitt, og er veldig spente på om det lever noe eller noen her, og til å finne ut det; Hvem andre enn den fryktløse Agent25 blir strålet ned til jorda og prøver å komme i kontakt med noe levende.

Inne i romskipet snakker Gilli med et barn om hva menneskene synes er morsomt og hun lærer å snurre til hun blir svimmel. Kokken er sulten på spikersuppe og sender Zook ned på jorda for å finne spiker. Han får erfare at det ikke er bare enkelt å være liten tass ute på tur, menneskene tar ham ikke på alvor og oppgaven blir vanskelig. Og når Kometkameratene arrangerer kviss mellom mennesker og romvesener i romskipet blir ett spørsmål viktigere enn de andre: Er virkelig kaptein Lu uovervinnelig?

Stemmene bak dukkene er:
• Aslag Guttormsgaard (Mook): Musiker og skuespiller, kjent fra Hurra Torpedo og Black Debbath, og som Hønsemannen i "Barnas Supershow".

• Ole Jacob Lindeberg (Gilli): Skuespiller og musiker fra Moss. Kjent fra præriebandet Dusty Cowshit og fra "Kaptein Rødskjegg og sjørøverne".

• Linda Mahala Mathiassen (Agent25): Skuespiller og tekstforfatter. Driver med stand up og revy.

• Hanne Dahle (Kaptein Lu): Skuespiller og dukkespiller. Kjent som kvinnen bak nebbdyret Molo fra "Kalle og Molo" og Alfa i "Sesam Stasjon".

• Thomas Hildebrand (Zook): Låtskriver og vokalist, har jobbet mye med dukkespill, bla som Superkatt i "Barnas Superjul".

• Espen Beranek Holm (Kokken): Musiker, journalist og komiker. Kjent som Beranek, humorist i Løvebakken på NRK1 og "Hallo i uken" på P2.


Egenproduksjon i 12 programmer fra NRK Program Oslo (2008)
Prosjektleder: Cathrine Simonsen
Manus: Terje Solli
Med: Linda Mahala Mathiassen, Espen Beranek Holm, Aslag Guttormsgaard, Ole Jacob Lindberg, Hanne Dahle og Thomas Hildebrand.
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf: 23044079 / 911 64 716
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer