Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 16. desember 2008 kl 19.30 Ut i naturen: En naturlig helaften

Julefest i det fri

Ut i naturen: En naturlig helaften: Programlederne (f.v.) Hanne C. Aass, Monika Blikås og Kari Toft lar seg inspirere av
Ut i naturen: En naturlig helaften: Programlederne (f.v.) Hanne C. Aass, Monika Blikås og Kari Toft lar seg inspirere av "Tre nøtter til Askepott" når de introduserer kveldens maratonsending. (Foto: Nils Arne Sæbø, NRK)
"Ut i naturen" byr i dag på årets maratonsending, først halvannen time på NRK1 etterfulgt av 2,5 timer på NRK2. Inspirert av "Tre nøtter til Askepott" byr redaksjonen på gnistrende norsk natur, yrende dyreliv og kåring av årets beste seervideo. Det hele i vakker innpakning fra eventyrlige Femundsmarka, med Lars Monsen og Ingrid Bjørnov på gjestelista.

Femundsmarka i Engerdal og Røros kommuner er høyt elsket for sitt unike turterreng og rike dyreliv. Her ferdes både jerv og gaupe, bever, ulv og bjørn. For ikke å snakke om alle fiskeslagene i de tallrike fjellvannene.

Her befinner seg programlederne Kari Toft, Monika Blikås og Hanne Cecilia Aass, som introduserer sendingen utkledd som henholdsvis Askepott, kjørekaren og prinsen.

Etter hvert må de kle seg om til et mer passende markaantrekk, blant annet for å sikre årets julefisk fra Femunden - den eksklusive raksiken.

Monsen og Bjørnov
Årets julegjester står i en klasse for seg. Villmarkas blide sønn, Lars Monsen, dukker opp både med og uten hundespann, og litt utpå kvelden blir det et gledelig gjensyn med turprogrammet hans fra Femundsmarka.

I tillegg er vår favoritthumorist Ingrid Bjørnov på utrettelig søken etter en utryddingstruet art, nemlig pattedyret "Slukøret norsk ektemann", som rømmer til skogs hver vinter når "Flathåret norsk husfrue" vil pusse opp heimen.

Årets seervideo
Det er seerne som står for høydepunktet i sendinga, nemlig kåringa av årets beste seervideo. Gjennom hele året har publikum sendt inn morsomme, dramatiske og overraskende videoer fra naturen, og denne kvelden får vi se de 10 videoene som seerne selv har stemt frem som de beste.

Vinneren får besøk av programleder Hanne Cecilia Aass, i tillegg til reise for to til eventyrlige Svalbard.

Naturklassikere
Sendingen som starter på NRK1 er fullpakket av frostlagt vinternatur, norske dyr og fugler samt rikholdige turtips fra Femundstraktene.

Når klokka slår ni slag, er det tid for å bytte kanal til NRK2, sammen med Lars Monsen. De neste timene kan både nye og klassiske naturprogrammer nytes i førjulsstria fram mot midnatt.

Egenprodusert naturmagasin (2008)
Programledere Kari Toft, Monika Blikås og Hanne Cecilia Aass
Redaktør: Terje Dale
Pressekontakt/programinformasjon: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 951 00 299
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no