Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 6. oktober 2010 kl 22.25 Migrapolis: Venner på livstid

Gode venner


Hva er en god venn, og hvordan finne en venn for livet? I ukens Migrapolis møter vi homsevennen, jaktkameraten og facebook-kompisen.

Erlend Elias Bragstad er frisør og bestevenn med Tove Margit Botnmark. I starten hadde nok Tove håpet på en kjæreste i Erlend. Men en homofil venn er absolutt ikke å forakte.

Da Tove Margit flyttet til Bergen og stiftet familie, gråt Erlend og ville at hun skulle velge ham og vennskapet deres i stedet. Men Tove Margit ville ha begge deler. Og når hun kommer til Oslo på vennebesøk, blir hun stylet opp etter alle kunstens regler av Erlend som driver egen salong.

Jaktvenninner
Vigdis Jensen begynte med jakt for å kunne dele hobbyen med mannen sin. Nå jakter hun mer med andre jenter enn med gubben. Og aller helst lader hun rifla med Mette Larsen som er blitt en nær venn i voksen alder. Skravling og jakt går helt fint så lenge man tar hyppige pauser, mener de to damene som sier de kan snakke om alt sammen.

Fjern, men nær
Liliana Pinheiro kom til Norge fra Portugal for tre år siden og måtte bygge opp en helt ny vennekrets. Løsningen ble Facebook der hun møtte Siavash Shayeghi. Han bor i Moss og har iransk bakgrunn. Etter to år på nettet møttes de ansikt til ansikt, men fortsatt er det på nett de har daglig kontakt. - Han er min psykolog og vice versa, sier Liliana som forøvrig lærte seg norsk via Facebook.

Egenproduksjon fra NRK Østlandssendingen (2010)
Reportere: Noman Mubashir, Vegard Thomas Olsen, Lotten Christiansen
Prosjektleder: Veslemøy Hvidsteen
Kontaktadresse for presse: Presse tlf 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 PublikumsseviceLENKER
  • Hjemmeside