Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 28. desember 2012 kl 21.25 Store forventninger

Gentleman i London


En hemmelig velgjører sørger for at fattiggutten Pip kan reise til London for å utdanne seg. Her begynner han på sitt nye liv som gentleman. Mest av alt håper han å vinne Estellas kjærlighet.

Pip er blitt en ung mann med store forventninger og dyre vaner. Han varter opp Estella i hvert ledige øyeblikk. Gjelden vokser mens han venter utålmodig på å bli myndig. For på 21-årsdagen vil han arve en formue, og hans mystiske velgjører skal gi seg til kjenne.

Om "Store forventninger"
BBCs filmatisering av klassikeren "Store forventninger" er en rå og lidenskapelig nyinnspilling av Charles Dickens' roman. Episodene sendes tre kvelder på rad i romjulen.

Her møter vi den foreldreløse fattiggutten Pip, som legger ut på en klassereise i viktoriatidens London. "Store forventninger" er en historie om hvor langt vi er villige til å gå for kjærligheten, om besettelse, forfall, hevn og forsoning.

Britisk dramaserie i 3 deler (2011)
Originaltittel: Great Expectations
Produksjon: BBC/Masterpiece
Regi: Brian Kirk
I rollene bl.a. Douglas Booth (Pip), Ray Winstone (Abel Magwitch), Gillian Anderson (Miss Havisham), Vanessa Kirby (Estella), David Suchet (Jaggers), Claire Rushbrook (Mrs. Joe)
Presseansvarlig: Helene Amlie, 95100299
Publikum bes kontakte Publikumsservice, 815 65 900