Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 13. september 2002 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Psykopaten, presten og politiet

Politiagentene Angie Piper (Kate Kendall) og Peter Church (Peter Phelps) i trøbbel. (Foto: Beyond Distr.)
Politiagentene Angie Piper (Kate Kendall) og Peter Church (Peter Phelps) i trøbbel. (Foto: Beyond Distr.)
Kevin Mason er stemplet som drapsmann og psykopat. Nå har han sluppet ut etter 15 år bak murene. Men har han virkelig tilstått å ha begått et nytt drap etter at han forlot fengslet?

For å finne ut mer legger spaneren Angie Piper, en samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne, seg inn ved samme rehabiliteringshjem som Mason. Det gjør også hennes kollega Peter Church. De to prøver å vinne Masons tillit og skaffe til veie bevis mot ham.

Skriftemålets grenser
Saken blir ytterligere komplisert da Angie som er katolikk, oppdager at fader Hawthorne driver rehabiliteringshjemmet og at hun en gang var hans sognebarn.

Fader Hawthorne viser seg å holde nøkkelen til oppklaringen av saken. Han sitter inne med opplysningene Angie og Peter så desperat trenger for å få Mason arrestert. Men presten nekter å assistere i etterforskningen og viser til skriftemålets absolutte fortrolighet. Tiden er i ferd med å renne ut idet Mason drives mot sitt tredje drap…
keep an eye on Nadia.

Om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

To menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen "Mac" MacKenzie er gjort til leder for spanergruppen etter at den tidligere sjefen Burnie Rocca havnet i et bakholdsangrep og ble satt ut av spill. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Dessuten er den nye agenten i avdelingen, Daniella ”Danni” Mayo (Roxane Wilson), begynt å bli skikkelig varm i trøya.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 4)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Politiagentene Angie Piper (Kate Kendall) og Peter Church (Peter Phelps) i trøbbel. (Foto: Beyond Distr.)