Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 7. november 2001 kl 20.55 Niern: Switch - en skjebne verre enn døden

Hjelp, jeg er kvinne

Steve returnerer til jorden som kvinne, Amanda Brooks, spilt av Ellen Barkin (Foto: The Regency/Odyssey Company)
Steve returnerer til jorden som kvinne, Amanda Brooks, spilt av Ellen Barkin (Foto: The Regency/Odyssey Company)
Den amerikanske spillefilmen ”Switch” er et nytt kapittel i regissøren Blake Edwards’ satiriske utforsking av kjønnsrollene. Vi møter den kvinnekjære mannssjåvinisten Steve Brooks som har sådd hevntanker hos tre av sine tidligere elskerinner, og hevnen er akkurat så søt at han må bøte med livet.

Men på forunderlig vis kommer vår venn tilbake til jorden, i menneskeskikkelse – som kvinne. Det jordiske oppdraget går ut på at han må finne en kvinne som liker ham for å komme inn i himmelen. Hvis ikke ender han der mange kvinner har ønsket ham – i helvete. Men som kvinne begynner Steve, nå Amanda Brooks, å se livet fra en helt ny side…

Ellen Barkin, kjent fra filmer som ”The Big Easy” og ”Sea of Love”, spiller rollen som Amanda Brooks, som opplever at det kameratslige forholdet hun/han har med sin beste venn, spilt av Jimmy Smits, utvikler seg til noe ganske annet. Steves morderiske eks-venninne blir spilt av JoBeth Williams, kjent fra filmene ”The Big Chill” og ”Poltergeist”. Lorraine Bracco spiller Sheila Faxton, en mystisk kosmetikk-mogul som Steve/Amanda prøver å fange.

Amerikansk spillefilm fra 1991
Manus og regi: Blake Edwards
Originaltittel: ”Switch”
I rollene: Ellen Barkin, Jimmy Smits, JoBeth Williams og Lorraine Bracco
Pressekontakt Inger Larsen, tlf. 23 04 74 83

Bilder
1. Steve returnerer til jorden som kvinne, Amanda Brooks, spilt av Ellen Barkin (Foto: The Regency/Odyssey Company)
2. Steve/Amandas beste venn spilles av Jimmy Smits, men det kameratslige forholdet settes på harde prøver…(Foto: The Regency/Odyssey Company)