Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 11. april 2007 kl 20.05 Battlestar Galactica

Halvindivider

Cylonen Sharon Valerii (Grace Park) nedkommer med lille Hera. (Foto: Universal)
Cylonen Sharon Valerii (Grace Park) nedkommer med lille Hera. (Foto: Universal)
På den okkuperte planeten Caprica blir cylonene Sharon og Nr. 6 hyllet som helter. De har spilt hver sin nøkkelrolle i angrepene mot den resterende delen av menneskeheten. Men ingen av dem er helt med, begge føler en merkelig dragning mot menneskene.

Blant de avanserte robotene cylonene, gjennomgår begge en form for tortur. De er nettopp blitt reinkarnert i andre kropper.

Hele tiden hjemsøkes de av tanker om maskinsjef Tyrol og doktor Gaius Baltar på Galactica, deres respektive kjærester i det andre livet blant menneskene. Med Sharon er det så ille at lederne for cylonene – D’Anna og Doral – overveier å gjøre henne om til en zombie, dvs. fryse ned bevisstheten hennes.

Lille Hera
Den "andre" Sharon (også en cylon) fortsetter sitt samliv med menneskene, og situasjonen om bord på Galactica blir akutt da hun nedkommer med lille Hera.

Fødselen er prematur, og mens fosteret kjemper for liv sitt, bryter det løs en voldsom politisk strid. Er den nyfødte jenta et symbol på et nytt liv for menneskeheten eller et sendebud om artens endetid?

Mer om serien
Den amerikanske science fiction-serien "Battlestar Galactica" tar oss med til en fjern galakse der menneskeheten står i fare for å bli utryddet. Truslene kommer fra de avanserte robotene, cylonene, som menneskene selv har skapt. "Battlestar Galactica" er basert på tv-serien fra 1978. Serien NRK nå viser ble laget i 2005 og har en ny og moderne stil som utnytter til fulle dagens data- og digitalteknikk. Den er sendt på Sci Fi Channel i USA og var en knallsuksess for kanalen.

Amerikansk science fiction - serie 20 deler (2005)
Originaltittel: Battlestar Galactica, serie 2
Kveldens episode: Downloaded
Produsent: NBC Universal Studios
I rollene: Katee Sackhoff (Kara Thrace), Mary McDonnell (Laura Roslin), Edward James Olmos (William Adama), Grace Park (Sharon Valerii), Tricia Helfer (Number Six), Jamie Bamber (Lee Adama), Aaron Douglas (Galen Tyrol) og James Callis (Gaius Baltar)
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.noLENKER
  • Les mer