Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 7. juli 2004 kl 17.15 Eldrebølgen

Drømmemøte for Biggen

Biggen møter sin ukjente bror Per for første gang i kveld. (Foto: Annelise Jackbo
Biggen møter sin ukjente bror Per for første gang i kveld. (Foto: Annelise Jackbo
Revyen nærmer seg med stormskritt, og deltakerne er installert på hotell i Tromsø. Mens de andre deltakerne konsentrer seg om revyen, har Biggen helt andre ting å tenke på.

Prøvene kommer så smått i gang på kulturhuset. Det humper og går, og ingen er sikre på hvordan det kommer til å gå på fredag.

Det er den siste finpussen som står for døra, men ikke alle er like konsentrert om revyen. Biggen har tankene sine et helt annet sted. Han tenker på sin nyfunne bror, som han skal møte i kveld for første gang. Broren Per og hans kone har tatt veien til Tromsø for å overvære premieren.

Om serien
Tirsdager, onsdager, torsdager og lørdager fram til sommeren blir det gjensyn med med våre venner i Eldrebølgen. De er til sammen 12 personer i alderen 62-74 år (i 2003). Alle har store ressurser. Og alle har en drøm de vil realisere.

Personene skal leve sammen i 10 uker på Solhov folkehøgskole, og må bli enige seg imellom om hvordan de skal organisere samlivet i denne perioden. Deres oppgave er å sette opp en teater/revy/cabaret-forestilling hvor de bestemmer alt selv. De skal sy kostymer, skrive manus, spille musikken og ha regien. Hele tiden følges de av NRK.

Programmene presenteres av Sven Nordin, som også er deltakernes teaterfaglige rådgiver. Og i løpet av tiden de tilbringer på Solhov Folkehøgskole, får de også besøk av flere andre norske komikere, skuespillere og gode hjelpere som seerne får møte i løpet av serien.

Da serien ble sendt første gang på NRK1 i fjor, fulgte gjennomsnittlig over 750 000 seere "Biggen", "Kri", Eva og resten av gjengen.
NRK Program Riks Tromsø
Egenprodusert underholdningsserie i samarbeid med Dinamo Story
Programleder: Sven Nordin
Prosjektleder: Morten Johansen
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36


LENKER
  • www.nrk.no/eldrebolgen