Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 17. desember 2011 kl 20.25 Jul på Slottet

Konsert på julepyntet slott


Kongen og Dronningen inviterer for første gang til TV-sendt julekonsert på Det kongelige slott.

Kongeparet har invitert nesten 200 ungdommer fra de fire prosjektene som Kronprinsparets Fond samarbeider med, til en julekonsert i Slottets store festsal. Samarbeidsprosjektene er «Kjør for livet», «GatekunstAkademiet», «Pøbelprosjektet» og «Arbeidsinstituttet».
Ungdommene kommer fra Trondheim, Oslo, Stavanger og Drammen.

Julesanger med personlig vri
Konserten inneholder tradisjonelle julesanger samt nyskrevne låter fra juleplata "Vi tenner våre lykter". Medvirkende på konserten er Marit Larsen, Vinni, Stein Torleif Bjella, Katzenjammer, Gunhild Sundli, Ida Jenshus, Moddi, Ingrid Olava og Samsaya. De blir akkompagnert av Kringkastingsorkesteret. Kronprinsen og kronprinsessen medvirker også. De unge artistene vil fremføre julesanger på en moderne måte og med en personlig vri.

Mellom de musikalske innslagene møter vi fire ungdommer fra de prosjektene som Kronprinsparets Fond samarbeider med. Vi følger dem fra de mottar invitasjonen til deltakelsen på konserten på slottet.

"- Det er et sjeldent flott signal kongefamilien sender ut ved å ta et slikt initiativ, det er en handling som kan inspirere oss alle til å bidra til et rausere samfunn. Vi er stolte over at vi har fått til en samproduksjon på NRK, slik at vi får delt opplevelsen med hele vårt publikum." Tone C. Rønning Prosjektsjef i NRK.


NRK 2011
Tone C.Rønning og Petter Wallace, Ekstern Drama og Kultur, NRK.
Produsert av Dinamo Eyeworks.
Pressekontakt: Aesha Ullah, mobil: 41 41 46 53, tlf: 23 04 93 75, TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice: info@nrk.no tlf 815 65 900,