Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 27. september 2001 kl 21.45 Sopranos

Familieproblemer

Tony (James Gandolfini) hyrer Big Pussy Bompensiero (Vincent Pastore) til oppdrag.
Tony (James Gandolfini) hyrer Big Pussy Bompensiero (Vincent Pastore) til oppdrag.
Chris og hans narkomane venn forårsaker familieproblemer, særlig for onkel Junior. Samtidig flytter Livia på gamlehjem, og Tony gjør sin sønns lærer en tjeneste.

Det er en vanskelig uke for Tony. Hans hissige nevø Chris og dennes narkomane venn Brendan begynner å kapre lastebiler for å få seg noen ekstra slanter. Men billasten tilhører Comley Trucking som betaler beskyttelsespenger til onkel Junior. Tony håper han og Junior kan greie opp i saken seg i mellom, men Junior insisterer på at de stjålne varene skal returneres til Comley, og at han selv får en erstatning i form av penger for tort og svie.

Samtidig blir bilen til Anthony jr.s lærer stjålet, og Carmela ber Tony hente den tilbake. Tony er motvillig, men gir til slutt oppdraget til Pussy "Big Pussy" Bompensiero og Paulie Walnuts. De oppsporer tyvene, men bilen er demontert, og de tvinger tyvene til å stjele en annen bil av samme merke. Læreren finner bilen nøyaktig på samme sted som hans egen ble stjålet fra, og Anthony jr. synes faren er en helt.

Livia insisterer fortsatt på at hun har det fint alene. Men når hun glemmer å slå av komfyren og dermed forårsaker brann på kjøkkenet, skaffer Tony henne en hushjelp. Livias barske oppførsel skremmer snart hushjelpen bort. Dette samt et biluhell som Livia er skyld i, gjør Tony så oppgitt at han sender den sure og tverre bestemoren på gamlehjem.

Om serien
I tretten episoder skal vi møte et robust miljø der mord, blodhevn og avsindige skløyerstreker hører med i hverdagen. Den drivende kraft og pater familias er Tony Sopranos. En forretningsmann som også er aktiv mafiamedlem i lokalmiljøet nord i New Jersey.

Han er en god far og varm venn og gjør så godt han kan for seg og familien. Men så skjer det saker og ting som gjør at hans eksistensgrunnlag svikter. Det blir svikt i pengetilførselen, og makten ser ut til å fordampe. Han søker hjelp, og da bryter helvete løs, både innen familien og innen mafiakretsen.


Amerikansk dramaserie i 13 deler
Originaltittel: The Sopranos
Regi: David Chase
I rollene: James Gandolfini, Edie Falco, Nancy Marchand, Lorraine Bracco, Michael Imperioli
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53

Bilde
1. Tony (James Gandolfini) hyrer Big Pussy Bompensiero (Vincent Pastore) til oppdrag.