Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 25. juli 2001 kl 22.30 Absolutt fabelaktig

Gale Edina og dekadente Patsy er tilbake


Har du savnet Patsy og Edina? Nå kommer de drikkende, storrøykende, oppkledde og bannende damene tilbake i "Absolutt fabelaktig", 90-tallets største komisuksess.

De politisk korrekte personlighetene bak "Absolutt fabelaktig" ergrer seg over hvordan den erkekonservative
fjernsynsbransjen domineres av menn. Til opplysning er "Absolutt fabelaktig" helt og holdent et neverk.

Nevrotisk og vellykket yrkeskvinne
Jennifer Saunders har skrevet manus og spiller Edina, en nevrotisk, men vellykket yrkeskvinne som driver sitt eget PR-, mote- og designfirma. Hun prøver febrilsk å følge tidens krav om å slutte med alt som er moro her i livet: drikking, god mat, røyking, overdådige klær og risikofylt sex.

Edinas datter Saffron, et motbydelig lite "pip", forsøker å veilede sin villfarne, kjære mor til å foreta de riktige valg. Datteren kan absolutt alt om regnskogene og nord/sør-
problematikken, og hun holder seg ajour om genforskning, mens hun samvittighetsfullt støtter Amnesty, Greenpeace og WWF, i politisk riktig rekkefølge.

Alene, stakkar, utgjør Saffron sammen med sin bestemor selve
lysten og lastens motstandsbevegelse i Edinas spartansk innredede hjem. Edina får helhjertet støtte fra sin bestevenninne, den ikke spesielt edruelige sosietetssyklonen Patsy, som for syns skyld er moteredaktør de dagene hun klarer å stikke innom kontoret.

Patsy - i bakrus
Patsy, i Joanna Lumleys ubeherskede skikkelse, ser alltid ut som hun er skapt i bakrus og påkledd i orkan. Hun lever på Bollinger (fransk, deilig, politisk ukorrekt champagne),
ditto årgangsvin og så mange filtersigaretter som det overhodet er mulig å røyke i våken tilstand.

Sammen yter Edina og Patsy rystende motstand mot Saffrons
råkjedelige meningsmas, men de synes i og for seg at Betty Ford har en fabelaktig organisasjon.

"Absolutt fabelaktig" fikk umiddelbart britene til
å sette ettermiddagsteen i vrangen, men de trykket snart Edina og Patsy til sitt bryst. Seriens fabelaktighet er det eneste dronning Elizabeth og prinsesse Diana noensinne har vært enige om. Dronningen beæret til og med Patsy med en av sine høyeste utmerkelser, OBE (Order of the British Empire).

Innkjøpt underholdning
Ansvarlig: Niels Bierge
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956

Bilder
1. Edina (Jennifer Saunders), Saffron (Julia Sawalha), Bubble (Jane Horrocks) og Patsy (Joanna Lumley) i "Absolutt fabelaktig".

2.Har du savnet Patsy og Edina? Se de gale damene på NRK1 i sommer.