Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 28. oktober 1999 kl 23.15 Karaoke

Karaoke (t)


NRK1 torsdag 28. oktober kl 23.15
Karaoke (2:4)

Daniel havner på sykehus

Daniel Feeld (Albert Finney) havner på sykehus etter en fyllekule som endte på baren \"Karaoke\". Han opplevde flere replikker, scener og mennesker fra sitt siste script til filmen \"Karaoke\" kvelden før, og lurer på om han begynner å bli gal.
Men det er magesmertene som først holder på å ta livet av ham. Legene har tatt røntgenbilder, men de har ikke funnet noe. Nå skal Daniel gjennom endoskopi og undersøkelser av skjoldbruskkjertel og lever. Under endoskopien finner legen en blokkering i skjoldbruskkjertelen. Hva er dette?

Sandra på besøk
Sandra, jenta som sa Daniels replikker på restauranten og som jobber på baren \"Karaoke\", kommer overraskende på besøk på sykehuset. Det var hun som ringte ambulansen da Daniel kollapset. Hun har klart å spore opp hvem han er, og hvilket sykehus han ligger på. Hva vil hun? Hvorfor besøker en 22 år gammel nydelig jente en gammel syk mann som hun ikke kjenner?
Både Ben og Anna har også vært på besøk hos Daniel. Begge bryr seg om ham, men tror ikke noe på at han nå skal slutte å drikke. De tror ham heller ikke når han sier at han kvelden før opplevde scriptet sitt i virkeligheten. Men Nick Balmer, filmen \"Karaoke\"s produsent, skjønner at noe helt vilt er i gjære. Anna forteller ham at filmens figur \"Pig\" Mailion er en mann som i virkeligheten eksisterer, og at han driver baren \"Karaoke\".

Dennis Potter (1935-1994)
var en stor tv-dramatiker som døde 7. juni 1994 etter å ha fått diagnosen uhelbredelig kreft. Han er kanskje mest kjent for sine tv-serier \"Pennies from Heaven\" fra 1978 og \"The Singing Detective\" fra 1986, men han begynte å skrive for BBC allerede i 1959. Potter arbeidet i BBC i alle år. Han hadde imidlertid ikke mye til overs for sine kolleger, og beskrev mange av dem som \"talentløse strebere\".
I 1994, rett før sin død, rakk Dennis Potter å fullføre to tv-dramaer, \"Karaoke\" og \"Cold Lazarus\". Begge seriene sendes på NRK1 i høst.

I rollene:
Daniel Feeld - Albert Finney
Nick Balmer - Richard E. Grant
Lady Ruth Balmer - Julie Christie
Mrs. Haynes - Alison Steadman
Arthur (\"Pig\") Mailion - Hywel Bennett
Anna Griffiths - Anna Chancellor
Ben Baglin - Roy Hudd
Sandra Sollars - Saffron Burrows

NRK1 torsdag kl. 23.15

Bilder (via Scanpix/Internett)
1. Daniel Feeld (Albert Finney) havner på sykehus med magesmerter.

2. På sykebesøk kommer blant andre Sandra
(Saffron Burrows) som han er blitt venn med.

Innkjøpt dramaserie fra Channel 4
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
Regi: Renny Rye
Manus: Dennis Potter