Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 28. juli 2003 kl 19.30 Vi på Langedrag

Villreinbrunst i fjellet

Friluftsjentene Sigrid og Sigrid drar til fjells for å oppleve villreinen i brunst. (Foto: Arne Nævra)
Friluftsjentene Sigrid og Sigrid drar til fjells for å oppleve villreinen i brunst. (Foto: Arne Nævra)
Når to blad Sigrid drar ut fra Langedrag og til fjells, er det tett tåke. Til tross for dårlige odds
dukker det plutselig opp noen flotte representanter for den storvokste Norefjell-stammen. Det er noen staselige villrein de to jentene treffer på!


Etter hvert er de to friluftsjentene midt i eventyret. Tåka letter, og rundt dem er det full bevegelse av dyr i alle retninger. En storbukk kommer løpende rett mot dem!

Ørretformering
Levor er med på fiske etter den kjente, store Tunhovdørreten. Selv om det er langt ut i fredningstiden, er det lovlig å fiske. For nå skal rogn og melke sikres til flere klekkerier rundt i landet.

Det er spent forventning når garnene sklir ut i vannet.

Innavlsproblemer
Ulvemannen Jan-Erik og de andre på Langedrag står overfor viktige valg om ulveflokkens framtid. At det er blitt født blinde valper, tyder på innavlsproblemer. Friskt blod må inn i flokken, og da må noen ut. Men hvem?

Samtidig klarer ikke hundemannen Jan-Erik å holde seg lenger: Han må ha en ny polarhund-valp og bygge opp et skikkelig hundespann igjen. Hos kollega Tove finner han valpen!

Om serien
I sommer byr NRK1 på et gjensyn med den populære familieserien som tar oss med til Langedrag naturpark og leirskole øverst i Numedal. I hele 26 episoder følger vi mennesker og dyr gjennom små og store begivenheter på den unike fjellgården.

Tusen meter over havet, med utsikt over fjorder og fjell mellom Hallingdal og Numedal, ligger Langedrag naturpark. Dette fristedet for barn og dyr ble etablert av ekteparet Eva og Edvin Thorson i 1980. Stedet er en populær arbeidsplass for mennesker med en glødende interesse for dyr. Foruten en mengde husdyr, finnes her også ville dyr som ulv og gaupe.

I serien møter vi gründerne Eva og Edvin Thorson, deres datter Tuva som er dyreansvarlig på Langedrag, og hennes unge døtre Marie og Torun. Også ansatte og praktikanter gir oss det rette inntrykket av hvordan tiilværelsen arter seg i naturparken.

Vi er med på følling og lamming, opplever små gaupeunger som ser dagens lys, men også at dyr blir syke, skadet eller dør.

Dokumentarserie i 26 episoder
Regi og foto: Arne Nævra
Foto og redigering: Stein Hage
Musikk: Sigmund Groven
NRK-koordinator: Chris Foss
Pressekontakt:Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53
LENKER
  • Langedrag naturpark 
  • Mer om Langedrag 
  • Naturbilder