Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 13. juni 2006 kl 21.25 Seks fot under

Gjensyn med Seks fot under

Ruth Fisher (Frances Conroy) sørger over tapet av sin mann, Nathaniel. (Foto: HB0)
Ruth Fisher (Frances Conroy) sørger over tapet av sin mann, Nathaniel. (Foto: HB0)
I sommer får vi gjensyn med de to første sesongene av suksesshistorien "Seks fot under". Hver tirsdag fremover byr NRK2 dobbeltepisoder.

Selveste julaften blir livet til familien snudd opp ned på en ganske brutal måte. Sønnen Nate kommer hjem i ferien bare for å oppdage at faren Nathaniel er blitt drept i en bilulykke. Han må ta seg av sin kontrollerende mor, Ruth, som har hatt et sidesprang, sin homofile bror, David og lillesøsteren Claire som mottar nyheten om farens død etter å ha inntatt en mengde narkotika. Nå må de i fellesskap finne ut hvem som skal drive familiebedriften som er et begravelsesbyrå, videre.

Fakta
Manusforfatter og produsent er Oscarvinner Alan Ball ("American Beauty"). "Seks fot under" er produsert av Warner Bros på oppdrag fra HBO, den amerikanske TV-stasjonen som har stått for noen av de mest kontroversielle og kritikerroste TV-seriene de senere år, bl.a. "Sopranos", "Sex og singelliv" og "Krigens brorskap".

"Seks fot under" har vunnet mange priser, deriblant Emmy og Golden Globe.

Første episode
Vi befinner oss i Los Angeles på julaften. Nathaniel Fisher, innehaver av "Fisher & Sons Funeral Home", blir drept i det en buss pløyer inn i likbilen han kjører. Det som skulle bli en hyggelig familiefeiring blir i stedet en sorgens høytid og en rekke ubehagelige familiehemmeligheter kommer frem i lyset.

Den unge Federico som jobber ved begravelsesbyrået gjør sitt beste for å pynte på de ytre skadene på Nathaniel før begravelsen. Ved graven kommer en konkurrent til begravelsesbyrået bort til David, en av Nathaniels sønner, og ytrer ønske om å ta over "Fisher & Sons".

Nathaniel har blitt stedt til hvile, men han har likevel mye på hjertet som han gjerne vil få formidlet til sin familie!

Amerikansk dramaserie
Orginaltittel: Six Feet Under
Produsent: Warner Bros. for HBO
I rollene: Peter Krause, Michael C. Hall, Frances Conroy, Lauren Ambrose, Freddy Rodriguez, Mathew St. Patrick, Rachel Griffiths.
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, info@nrk.no, tlf: 815 65 900