Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 2. april 1999 kl 21.25 Påskekrim: I rettferdighetens navn - en ny sak for Dalgliesh

Påskekrim: I rettferdighetens navn - en


NRK1 langfredag 2. april kl 21.25
Påskekrim: I rettferdighetens navn - en ny sak for Dalgliesh (1:3)

Gjensyn med Adam Dalgliesh

Den sympatiske politiinspektøren Adam Dalgliesh er tilbake som gjennomgangsfigur i den siste av årets tre påskekrimmer på NRK1. Det dreier seg om en ny, tredelt filmatisering av P.D. James bok \"A Certain Justice\".
Dette er den tiende gangen Roy Marsden opptrer i rollen som den umåtelig populære, poesilesende etterforskeren Dalgliesh. Som vanlig har han god støtte i den unge politiinspektøren Kate Miskin (Sarah Winman). Denne gangen er det drap og maktkamp i advokatmiljø det dreier seg om.

Ambisiøs advokat
Sentralt i handlingen står Venetia Aldridge (Penny Downie), en høytstående skrankeadvokat med et broket rykte og et turbulent privatliv. Hun er tøff og ambisiøs og valser opp med sine juridiske kolleger når anledningen byr seg.
For tiden er hun sterkt engasjert i forsvaret av Gary Ashe, som er tiltalt for å ha myrdet sin gamle tante i London. Rettsoppgjøret finner sted i Old Bailey, og sakens fakta synes å tyde på at Ashe er gjerningsmannen. Ikke desto mindre er Venetia i ferd med å overbevise juryen om hans uskyld. Men er hun selv like overbevist?
Venetia er imidlertid ikke den som lar seg stanse av eventuelle skrupler. Hun er ambisiøs inntil det hensynsløse, og har skaffet seg mange fiender på sin vei mot toppen...

Uvanlig mordgåte
Naturligvis skal vi ikke røpe mer av handlingen på forhånd, bare bekrefte at vi blir presentert for en litt uvanlig vri på en mordgåte. Politiinspektør Adam Dalgliesh får bruk for all sin psykologiske innsikt og politimessige autoritet.

Introdusert i 1984
Romanene om Scotland Yard-detektiven Adam Dalgliesh er skrevet av den britiske krimdronningen P.D. James. Den første Dalgliesh-serien, \"Mord i laboratoriet\", ble vist i NRK i 1984. I påsken 1987 og 1989 viste NRK henholdsvis \"Det svarte tårnet\" og \"Dragning mot død\", og i 1991 \"Intriger og begjær\". Dessuten har NRK vist to enkeltstående filmer, \"Mystiske omstendigheter\" (1994) og \"Anlegg for mord\" (1995).
Sist norske tv-seere møtte Dalgliesh var i to år siden, da NRK viste \"Arvesynd\". Den gikk i påskedagene og oppnådde en rating på rundt 25 prosent eller over 900.000 seere

NRK1 fredag kl 21.25
Reprise lørdag kl 15.10.

Bilde
Roy Marsden er tilbake i rollen som Adam Dalgliesh.
Venetia Aldridge (Penny Downie) er en steintøff skrankeadvokat med mange fiender.

Originaltittel: A Certain Justice
Regi: Ross Devenish
I rollene bl.a. Roy Marsden, Sarah Winman, Pennie Downie og Flora Montgomery
Produksjon: United Film & Television for Anglia Television/ITV

Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51