Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 14. november 2007 kl 20.00 Lydverket

Sex, drugs & rock ’n’ roll

Lydverket tar i kveld for seg rockens hellige treenighet: Sex, drugs & rock ’n’ roll. Fra førstehåndsfortellinger fra det hedonistiske 80-tallet til historien om Roky Ericksons ekstreme berg- og dalbaneliv – det blir mange sterke scener i sendingen.

At dop og rock har et symbiotisk forhold er veldokumentert. Men hvordan påvirker dop artisters musikk? Og hva skjer når dopbruket går fra å være en kreativ krykke til destruktiv kraft?

Lydverket har snakket med Primal Scream, Beth Hart, Rufus Wainwright og mange flere.

Metal-bandet Dokken
Producer Njål Engesæth har oppsøkt sin ungdoms store idealer. På danskebåten gikk en tenåringsdrøm nylig i oppfyllelse da han møtte medlemmene av det amerikanske heavy metal-bandet Dokken.

Dokken var bandet som ikke nådde helt opp musikalsk blant sine kolleger som Judas Priest, Mötley Crüe og Ratt, men som tok igjen det tapte ved å alltid sikre seg de heteste jentene. Vokalist Don Dokken forteller ivrig om heavy metalens eksesser og kodekser i pre-aidsens tidsalder.

Diagnose schizofren
Roky Ericksons historie er nærmest ubegripelig, særlig med tanke på at han leverte en av Øyafestivalens absolutte høydepunkter i år. Da karrieren hans var på vei til å ta av på slutten av 60-tallet, gikk det veldig galt. For å slippe soning etter en narkopågripelse erklærte Erickson at han led av en sinnslidelse. Han ble senere gitt diagnosen schizofren og behandlet med ødeleggende elektrosjokk.

Etter tiår i obskuritet har Roky Ericson funnet tilbake til scenen, og etter en triumf av en konsert på Øya i sommer er nå Roky Erickson igjen norgesaktuell med konsert på Rockefeller 20. desember.

Lydverket har møtt rockelegenden og hans kone, og snakket med norske artisters forhold til hans musikk og historie.

Lydverket sendes også på NRK1 onsdager kl 23.15 som tidligere.
Se www.nrk.no/p3 for fullstendige anmeldelser og programomtale.


Egenproduksjon
Programleder: Mona B. Riise
Prosjektleder: Åslaug Sem
Kontaktperson, Lydverket:Vivi Stenberg 23048421/48170315 ,
Kontaktperson, Marked og kommunikasjon: Hilde Ljøen, 23047236/95701147
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no