Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 24. januar 2006 kl 21.30 Lov og orden: New York

Kosher-mat og urent mel

Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og Alex Eames (Kathryn Erbe) i
Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og Alex Eames (Kathryn Erbe) i "Lov og orden: New York". (Foto: Universal)
I New York gjør Danny Sussman det godt i sin nisje av matbransjen, nemlig med kosher-mat. Hans gamle mor holder nøye øye med sønnen, og hun er vel ansett i bransjen. En dag rammer tragedien familien – unge fru Sussman blir funnet drept i en garasje.

Danny Sussman er gift med Kelly, og sammen har de to barn. Men han har et forhold til strippersken Sandi. Og ikke bare det, i tillegg til omsetning av kosher-mat driver han også i hemmelighet en strippesjappe.

Farlige forbindelser
Goren og Eames blir satt på saken, og det viser seg at Sussmans ekteskap var på gyngende grunn. Likeså at ektemannen har en rekke skumle forbindelser.

Da en gjennomgang av boligen til strippersken Sandi fører til funn av et av den myrdedes smykker, føler etterforskerne at de har funnet et spor i saken.

Om serien
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med omtrent like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, som nå sendes på NRK2.

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe).

D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og kollega Alex Eames utfyller hverandre på godt og vondt.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Amerikansk dramaserie, 2002
Originaltittel: Law & order: Criminal intent, season 2
Kveldens episode: "Shandeh"
Produsert av: Universal
Med: Vincent D’Onofrio, Kathryn Erbe, Courtney B. Vance, Jamey Sheridan.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57