Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 8. mai 2006 kl 22.30 Siv og Knut - en kjærlighetshistorie

Håpet er Haugesund

- Det er veldig vanskelig å gå fra en du er glad i selv om situasjonen tilsier at du burde gjøre det, for å redde skinnet ditt selv, sier Knut. Sammen med kona kjemper han om å få et rusfritt liv. (Foto: Anniken Mjaaland)
- Det er veldig vanskelig å gå fra en du er glad i selv om situasjonen tilsier at du burde gjøre det, for å redde skinnet ditt selv, sier Knut. Sammen med kona kjemper han om å få et rusfritt liv. (Foto: Anniken Mjaaland)
Det går mot sommer når Knut og Siv ankommer Veiviseren i Haugesund. Her kan de bo i opptil tre år. Forutsetningen er at de holder seg rusfrie under oppholdet.

Veiviseren er et langtids rehabiliteringssenter for kvinner og menn fra hele Norge. Vel fremme får Siv og Knut beskjed om hvilke regler som gjelder og blir satt inn i senterets daglige rutiner.

Men oppholdet blir langt fra problemfritt. Både Siv og Knut er plaget av humørsvingninger og håpet om en rusfri fremtid sammen virker mest fremmed for dem begge.

- Vi kjenner hverandre bare som rusmisbrukere, så det blir en helt ny start for oss på en måte, sier Siv.

Sammen med de andre beboerne deltar de i daglige aktiviteter, men noe er ikke helt som det skal være. Siv kjenner suget i kroppen, og en liten tur til Haugesund sentrum får fatale følger...

Om serien
Høsten 2003 fortalte Dagbladet Magasinet historien om kjæresteparet Knut og Siv, begge to narkomane og hjemløse. Deres eneste mål var å skaffe nok penger til heroin og morfin, og paret levde sitt liv på gata i Oslo.

Likevel ønsket Knut og Siv å gifte seg. I en periode på fire måneder tigget Knut 14.000 kroner for å gi Siv drømmebryllupet hennes.

Magasinets reportasje fra bryllupet ble opptakten til en unik dokumentarserie. Regissør Are Faaberg har i etterkant fulgt Siv og Knut i over to år. Det hardt prøvede ekteparet byr på seg selv på godt og vondt, og vi får et innblikk i deres fortvilte hverdag, men også grenseløse kjærlighet overfor hverandre.

Innkjøpt dokumentarserie (2006)
Produsert av Rubicontv
Regi: Are Faaberg
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18/988 588 80,