Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 18. september 2005 kl 20.40 Presidenten

Fra Gazastripen til Camp David

Martin Sheen i rollen som president Josiah Bartlet (t.v) (Foto: Warner Bros.)
Martin Sheen i rollen som president Josiah Bartlet (t.v) (Foto: Warner Bros.)
En ny sesong av den prisbelønte dramaserien "Presidenten" med Martin Sheen i hovedrollen blir sendt søndager i NRK2.

Da vi forlot serien "Presidenten" før jul i fjor, appellerte president Josiah Bartlet til de palestinske styresmaktene om å samarbeide etter en terrordåd rettet mot amerikanske og israelske myndigheter på Gazastripen.

Donna, personlig sekretær til president Josiah Bartlet, ble sterkt skadd i hendelsen, og en amerikansk admiral omkom sammen med to medlemmer av Kongressen. På hjemmebane må Bartlet konfrontere en voldsom kritikk av sine fredsplaner for Midtøsten.

Represalier vs. forhandlinger
Men heller enn å svare med gjengjeldelser overfor palestinerne, velger han å kalle palestinske og israelske ledere til fredsforhandlinger på presidentens landssted, Camp David.

Visestabssjef Josh befinner seg i Midtøsten og er kommet på sporet av terroristene. Gjennom hemmelige forhandlinger håper Bartlet å få utlevert lederen for den palestinske terrorgruppen til amerikanske myndigheter. Men selv hans stabssjef, Leo, går inn for at han heller bør gå til represalier mot palestinerne.

Imens ligger Donna, presidentens personlige sekretær, bevisstløs på et tysk militærsykehus. Hennes tilstand forverrer seg fra time til time, og legene kjemper desperat for at hun ikke skal få hjerneskade dersom hun overlever.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm - bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Serien går i reprise på NRK1 onsdager.


Amerikansk dramaserie (2004)
Originaltittel: The West Wing (Sesong 6)
Kveldens episode: NSF Thurmont
Produksjon: Warner Bros.
Med bl.a. Martin Sheen, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill og Bradley Whitford
Pressekontakt: Steinar Dahl tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Les mer 
  • Les mer