Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 11. september 1999 kl 23.45 Wiese møter Cat Stevens

Wiese møter Cat Stevens (t)


NRK2 lørdag 11. september kl 23.45
Wiese møter Cat Stevens

Wiese møter Cat Stevens

Gjennom 60- og 70-tallet var Cat Stevens en av verdens mest populære artister, men plutselig forsvant han fra musikkbransjen. Han konverterte til islam. Fredag kveld får vi høre Yusuf Islam, tidligere Stevens, snakke om alt fra Koranen til Mick Jagger i samtale med Claus Wiese.
Etter utallige henvendelser fikk Claus Wiese omsider telefon tidlig på morgenen 1. nyttårsdag i fjor. Nå ville Yusuf Islam møte ham til intervju.
Wiese har selv vist bruddstykker av intervjuet i sin fredagsunderholdning \"Wiese\", men lørdag 11. september er 45 minutter av NRK2s sendetid satt av til å høre denne mannens historie, supplert med innslag fra hans konserter.
Intervjuet er sendt på svensk TV, og har fått meget gode kritikker i hele Norden.
Cat Stevens sjokkerte både publikum og presse da han i 1979 brått tok farvel med sin karriere som artist, og konverterte til islam. Dermed begynte en ny epoke i hans liv, som verden og musikkinteresserte har fått ta liten del i.

Åpenhjertig
Når Claus Wiese møter Yusuf Islam forteller han åpenhjertig om sitt liv både som artist og muslim.
Islam forklarer hvordan musikk-karrieren startet som oppvasker i farens restaurant, og hvorfor han valgte troen og et nytt liv.
- I Koranen fant jeg perfeksjon og hengivenhet, og jeg har aldri vært i tvil om at jeg har gjort det riktige, forteller Islam i intervjuet.
- Jeg har funnet svaret på hva som venter meg etter døden, og det er utvilsomt den største forskjellen fra hvordan jeg levde tidligere og hvordan jeg har det nå, røper Islam.
Han snakker også om dagens musikkbransje kontra erfaringen fra tiden da han var en del av den.

Nye sanger
Da han la artistkarrieren på hylla, sa han at han ikke ville synge eller skrive sanger mer såfremt ikke Gud ba om det. Men i fjor skrev han to nye sanger i forbindelse med en samleplate til støtte for menneskene i Bosnia. Selv ser han ikke tilbake på tiden som artist, men han innrømmer at barna hans ofte hører på musikken han skrev og framførte.
Det er et morsomt og lærerikt intervju Claus Wiese presenterer, der konsertopptak fra gamle slagere som \"Father and son\" og \" Moonshadow\" gir et komplett bilde av mannens historie.

NRK2 lørdag kl 23.45
Tidligere sendt NRK1 9.7.99

Bilde (via Scanpix/Internett)
Claus Wiese er en av få journalister som har fått Cat Stevens - nå Yusuf Islam - i tale.

Egenproduksjon fra NRK Underholdningsavdelingen
Programleder: Claus Wiese
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, 23 04 99 18