Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 22. desember 2000 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Detektimen: Politiagentene (t)


NRK1 fredag 22. desember kl 22.15
Detektimen: Politiagentene (16:22)

Politiagentens vendetta

I kveld får vi avslutningen på den todelte historien om politiagentenes jakt på en gruppe ytterliggående miljøaktivister. Organisasjonen \"Moder Jord\" planlegger en stor terroraksjon, og politiagentene kjemper mot klokken for å forhindre katastrofen.

I fengslet har Peter Church kommet nær inn på organisasjonens grunnlegger, Fielder, og blitt innviet i planene hans om å rømme fra fengslet. For å få mulighet til å avsløre terrorplanen, har Church mot sjefens ordre tatt del i rømningsplanene, og dette førte til at han i slutten av forrige episode gjorde en sjokkerende oppdagelse: Med ett stod han ansikt til ansikt med mannen som drepte hans forlovede for ti år siden.

Nå har han rømt sammen med Fielder og blir introdusert for de andre medlemmene av gruppen. Han blir overrasket over å møte sin kollega Oscar Stone, som også jobber \"undercover\" i Moder Jord. Men nå har Church et personlig hevnmotiv å forfølge, og det fører til uenighet mellom de to politiagentene om hvordan operasjonen skal gjennomføres.

Om serien
Den australske serien \"Politiagentene\" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

I serien følger vi en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Tre menn og to kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv som er dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen MacKenzie, kalt \"Mac\" (Anita Hegh), har hatt en lynkarriere i politiet og er spesialist på organisert kriminalitet. Bernardo Rocca (Joe Petruzzi) er gruppens trygge klippe og er på vei oppover karrierestigen. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter.

NRK1 fredag kl 22.15

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
Med Peter Phelps, Anita Hegh, Joe Petruzzi, Kate Kendall og Ian Stenlake
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 (helene.amlie@nrk.no)

Bilde
Politiagent Peter Church (Peter Phelps) har funnet mannen som drepte hans forlovede for ti år siden.