Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 13. november 2002 kl 22.30 Lydverket

Kvinner, kor og sunnmøringer

Rune Nilson i New York. (foto: NRK)
Rune Nilson i New York. (foto: NRK)
Toni Braxton irriterer seg over platebransjens forkvaklede kvinnesyn, Rune Nilson oppdager at 24 kappekledde korister er noe av det som kommer til å rocke mest i 2003, og Egil Olsen i Uncle`s Institution gir hele sin sunnmørske livshistorie i ”Lydverket” i kveld.
Det kan vel ikke gå an å gå konkurs etter å ha solgt 20 millioner plater? Det trodde ikke R’n’B-divaen Toni Braxton heller, da det skjedde med henne i 1997. Etter å ha vært i rettssak med et vanskelig plateselskap, brutt en ugunstig kontrakt og slåss mot inngrodde oppfatninger, har damen bak kjempehiten ”Unbreak My Heart” fått en helt annen oppfatning av platebransjens kvinnesyn.

Toni Braxton klarte å stable seg på bena igjen, og er nå snart klar med sitt andre album etter smellen. Men aldri i livet om ungene hennes skal havne i samme bransje!

Kappekledde korister
CMJ Music Marathon i New York er verdens største "By:larm", hvor den amerikanske uavhengige musikkbransjen møtes for å diskutere, drikke øl og høre nye band. ”Lydverket”s Rune Nilson har vært i New York og sett på arrangementet, de nye bandene og aktørene i verdens største og viktigste musikkbransje. Blant høydepunktene er fenomenet The Polyphonic Spree med sine 24 kappekledde medlemmer som mildt sagt tar helt av på scenen.

Egil Olsen er mannen bak bandnavnet Uncle`s Institution. Tidligere i høst kom han med debutalbumet ”Brand New Fool”, et album som Egil har spilt inn på gutterommet sitt på Ørsta. Tross hans unge alder har det vært en lang vei frem fram til platen. ”Lydverket” traff Egil i barndomshjemmet og fikk hele livshistorien og mere til.

Lydråd blir det som vanlig også i ”Lydverket” denne uken, hvor P3s Håkon Moslet og Kristin Winsents står for utvalget.

NRK Ung
Egenprodusert musikkmagasin
Programledere: Siri Høstmælingen og Rune Nilson
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt. Sabine Hammari, 23 04 9918/90 18 36 10