Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 28. september 2012 kl 23.20 En folkefiende

Ibsen som moderne spillefilm


I denne moderniseringen av Henrik Ibsens skuespill "En folkefiende" er Tomas Stockmann en ernæringsfysiolog med eget tv-program. Han avslører fusk i matvareindustrien på idealistisk vis.

Stockmann er bosatt i Oslo med sin kone Katrine og deres felles sønn Morten. Etter å ha blitt forsøkt kontrollert av tv-kanalens styre, bryter han over tvert med dem, og tv-programmet blir nedlagt.

Ti måneder senere flytter familien til Tomas og Katrines hjemsted Bredal på Vestlandet. Der planlegger de å lansere et kildevann som skal skaffe arbeidsplasser og grobunn for videre liv i bygda. Peter Stockmann, Tomas’ bror, er direktør for kildevannet.

Bygdas store sønn blir mottatt som en helt ved tilbakekomsten. Men da Tomas oppdager at kildevannet er forurenset av et plantevernmiddel, finner han samtidig ut at den varme velkomsten har en bismak.

Tomas Stockmann står overfor en konfrontasjon med sin familie, sin bror, sin idealisme og seg selv.


Sendt tidligere.

Norsk drama (2005)
Originaltittel: "En folkefiende"
Med Jørgen Langhelle (Tomas Stockmann), Trine Wiggen (Katrine Stockmann), Sven Nordin (Peter Stockmann), Gaute Grøtta Grav (seg selv), Pia Tjelta, Jon Øigarden og Kasper Sveen
Regi: Erik Skjoldbjærg
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no