Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 17. desember 2001 kl 20.20 Nils og Ronnys spesial-cocktail

Med Bernanders kredittkort på tur

Nils og Ronny som astronauter.  (NRK-foto: Ole Kaland)
Nils og Ronny som astronauter. (NRK-foto: Ole Kaland)
Nils og Ronny fornekter seg ikke. I vårens programserie, ”Nils og Ronnys tv-cocktail” fikk de låne daværende kringkastingssjef Einars Førdes kredittkort for å reise rundt og lage elleville programmer. Nå har de vært hos Førdes etterfølger, John G. Bernander, og lånt hans kort…

-Bernander var grei han og ga oss kortet sitt. Men vi måtte love å lage et bra spesialprogram i jula og dessuten holde oss innenfor landets grenser. Det lovte vi, men vi holdt det ikke, sier Ronny Kristoffersen.

De to får i oppdrag å lage introduksjoner med de beste klippene fra tv-serien på åtte programmer som ble sendt våren 2001. Og Bernander tror at disse opptakene gjøres i Norge. Men nei da, Nils og Ronny reiser til Las Vegas, St. Tropez, New Zealand, Acapulco, Bahamas, Haiti og flere andre steder for å gjøre spesialprogrammet så bra som mulig. Til og med et lite cruise kostet de på seg. Så da er spørsmålet: Hva sier Bernander når guttene kommer hjem igjen med utslitt kredittkort?

”Goodfeel-tv”
De som fulgte med på vårens programmer, vet at Nils og Ronny la ut på tur for å ta tempen på livet utenom byene. I en brannrød, blodtrimmet 1971-modell Mercury Cougar med 450 hk og ditto campingvogn på slep konsentrerte de seg om utkantstrøkene med det de kaller ”det omvendte bygdeperspektiv” for øyet.

Milevis fra Oslo 3 lagde de ”goodfeel–tv” med innhold og egenart. Kort sagt så lo de heller med enn av bygdas sønner og døtre som de møtte underveis. En rød tråd underveis var å kikke på forskjellige yrker, deriblant rallycrossfører, kokk, soldat, sirkusartist og astronaut – og det selvfølgelig med egenartet humor og et skrått blikk fra de to herrene fra Hønefoss.


NRK Underholdning
Samproduksjon mellom Nils & Ronny AS og NRK Underholdningsavdelingen
Programledere: Nils Henrik Wærstad og Ronny Kristoffersen, 67829410 (nr.tv@online.no)
Mobil 95020644, 95020556
Prosjektleder NRK: Ivar Ragne Jenssen
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956

Bilder
Nils og Ronny som astronauter. (NRK-foto: Ole Kaland)

(Legges ut på NRKs pressetjeneste på sendedato):
1.Styrmenn på cruiseskip? Nils og Ronny er ute på ellevilt eventyr igjen. (NRK-foto)
2.Nils og Ronny er klare for middag med kapteinen på cruiseskipet. (NRK-foto)
3.Full fres med vannscooter – i dressjakke og lyse bukser. (NRK-foto)