Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 8. mars 2004 kl 19.30 Puls

Gamle menn går på ski

Programleder Anbjørg Sætre Håtun ser nærmere på treningsglede og sjenanse i kveldens Puls. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Programleder Anbjørg Sætre Håtun ser nærmere på treningsglede og sjenanse i kveldens Puls. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
"Skistuegjengen" møtes to ganger i uka på Kollenstua ved Holmenkollen for å gå på ski. Snittalderen blant gutta er på 77 og et halvt år, men alder er så visst ingen hindring – verken for å holde seg i form eller ha det hyggelig med kamerater.

Mange eldre er redde for kulda, og vil helst holde seg i ro når temperaturen er under frysepunktet. Det trenger de ikke! Uansett hvor gammel du er er det sunt å trene, og i løpet av tre måneder kan du doble muskelstyrken din – selv om du begynner når du er 90 år.

Sjenert?
Mange har kjent ulike grader av sjenanse, og for noen er det så alvorlig at det nærmer seg sosial angst. I kveldens Puls skal det handle om den mer hverdagslige sjenansen de fleste av oss har opplevd, og seerne kommer med sine egne erfaringer og råd om hvordan du skal takle sjenansen din.

I tillegg skal vi møte skuespiller Kjersti Holmen, som også kjenner til problemet. Hun mener at det faktisk kan være en fordel i skuespilleryrket at man får sjansen til å gjemme seg bak masker og roller.

Vi skal også møte professor i psykologi Jon Monsen som forteller om hva sjenanse egentlig er. Han gir også råd om hva som kan gjøres med problemet.

Spør om kropp og trening
Jorunn Sundgot-Borgen arbeider på Norges idrettshøgskole som professor i fysisk aktivitet og helse. I kveld kommer hun i studio for å svare seerne på spørsmål om kropp og trening.

Etter at programmet er over, fortsetter hun og programleder Anbjørg Sætre Håtun å svare seerne gjennom en halvtimes direktesending på Puls’ sine nettsider: www.nrk.no/puls

Puls har et eget ekspertpanel som gir råd og svarer på seernes egne spørsmål. Etter selve fjernsynsprogrammet, fortsetter programleder Anbjørg Sætre Håtun og kveldens ekspert å svare seerne gjennom en halvtimes direktesending på Puls’ nettsider. Ekspertene er Fedon Lindberg (kosthold og helse), Siri Aabel (alternativ behandling), Jørgen Skavlan (allmenn medisin), John Nikolaisen (sex og samliv), Jorunn Sundgot-Borgen (kropp og trening) og Finn Skårderud (psykisk helse). Hver uke samler også redaksjonen inn seernes egne helseråd, som presenteres i programmet.

Egenprodusert magasin fra NRK Fakta
Prosjektleder: Marie Sjo
Programleder: Anbjørg Sætre Håtun
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252LENKER
  • www.nrk.no/puls