Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 18. november 2004 kl 21.05 Filmplaneten

Jakten på Moore

Mikal Olsen Lerøen reiste til New York på jakt etter Michael Moore. (Foto: Haagen Guttu, NRK)
Mikal Olsen Lerøen reiste til New York på jakt etter Michael Moore. (Foto: Haagen Guttu, NRK)
Michael Moore har etablert seg som verdens mest kjente dokumentarfilmskaper. Hva driver ham, hvordan jobber han, hva er målsetningen hans? Med disse og mange flere spørsmål reiste Mikal Olsen Lerøen til New York, i lønnlig håp om et eksklusivt intervju.

At Michael Moore er en travel mann og et ettertraktet intervjuobjekt, fikk Filmplaneten erfare. Til tross for særdeles oppsøkende journalistikk og utstrakt fleksibilitet, var det ikke spesielt lett å få til et intervju med mannen med skyggeluen. Hvordan det gikk, ser du i Filmplaneten.

Norske dokumentarfilmskapere
Derimot er det atskillig lettere å få norske dokumentarfilmskapere i tale. Filmplaneten har møtt både Margreth Olin ("Dei mjuke hendene" og "Kroppen min"), Sigve Endresen ("Vektløs", "For harde livet" og "Store gutter gråter ikke") og Trond Kvist ("Boomerang", "Junkies" og "Velkommen hjem").

Om serien
Filmplaneten er programmet for alle som er interessert i film og filmstjerner. Programleder Mikal Olsen Lerøen er uhelbredelig filmentusiast som tar seerne med på de viktigste filmfestivalene, orienterer om hva som skjer, presenterer nyheter, intervjuer store og små stjerner og gir eksklusive sniktitter på kommende filmer. Denne sesongen blir det blant annet to programmer om Woody Allen, en Monstertorsdag-spesial, program om musikaler og et program om skrekkfilmer.

Egenprodusert filmprogram fra NRK Kultur (2004)
Programleder: Mikal Olsen Lerøen
Prosjektleder: Jo Raknes
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79,