Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 3. april 2008 kl 19.55 Yum Yum med Noman

Tyrkiske fristelser

I kveld blir Noman Mubashir bedre kjent med det tyrkiske kjøkken. (Foto: Petter Olden/NRK)
I kveld blir Noman Mubashir bedre kjent med det tyrkiske kjøkken. (Foto: Petter Olden/NRK)
Norsktyrkiske Zeynep Karagøz Bloch kommer i kveld på besøk til programleder Noman Mubashir. Sammen lager de fylte paprika, gjetergryte med lammekjøtt og børek med spinat og feta.

Det tyrkiske kjøkken regnes som et av verdens beste, og Zeynep drømmer om å gi ut sin egen kokebok med tyrkiske oppskrifter. I mellomtiden satser tobarnsmoren på å spre matgleder gjennom fester og store venninnekvelder hvor hun disker opp med det beste innen tyrkisk mat.

Kveldens kjendisgjest
Kveldens hemmelige kjendisgjest er TVNorge-programleder Sigurd Sollien. Sigurd ble svært glad i tyrkisk mat etter at han besøkte Tyrkia under innspillingen av et reiseprogram.

Om programmet
I "Yum yum med Noman" inviterer Noman Mubashir åtte hobbykokker, alle nordmenn med røtter i utlandet, hjem til sitt eget kjøkken for å lære seg å lage sine favorittretter fra bunnen av. Han får besøk av Alexandra fra Spania, Petros fra Hellas, Radouane fra Marokko, Joy Fra Thailand, Zeynep fra Tyrkia, Duc fra Vietnam, Lina fra Libanon og Lorina fra Pakistan.

Sammen lager de alt fra duftende tortilla, vårruller, nan og tzatziki til rykende varm thaisuppe, børek, cous cous og libanesiske meze-retter.

I hvert program dukker det dessuten opp en kjendis på overraskelsesbesøk for å spise middag sammen med Noman og hobbykokken. Her kan vi glede seerne med navn som Kristin Halvorsen, Erik Soler, Christian Strand, Fedon Lindberg, Mahmoud Maktabi og Petter Nome.

Egenprodusert underholdningsserie om mat i åtte deler (2007).
NRK Underholdning
Prosjektleder: Niels Bierge
Programleder: Noman Mubashir
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 91 84 42 39
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no