Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 10. september 2013 kl 22.40 Utkant: Hellesylt

I skyggen av Geiranger


Hellesylt er bygda som ligger litt i skyggen av Geiranger. Det er et sted der alle turistene raser forbi for å få sett den fagre fjorden. Velkommen til bygda!

Programleder Kristoffer Reinsfelt Arnesen har gått i fotsporene til folkehelten Oddgeir Bruaset, og har laget juniorutgaven av «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu»!

Bygda Hellesylt har rykte på seg for å være treig, fordomsfull og kjedelig. Men er det egentlig så ille å leve ungdomslivet sitt der? Kristoffer besøker Linn Kammen, som bor sammen med kjæresten Tarjei. Sammen har de Tuva på seks månender. Hvordan er det å være småbarnsmor i utkant-Norge som 21-åring?

Om serien
Å ferdes i utkantstrøk i Norge fyller de fleste av oss med spørsmålet; hva i alle dager er det folk som bor her driver med? Hva fyller de livene sine med og hva er de opptatt av og kanskje viktigst – hvorfor har de valgt å bli boende utafor allfarveg?

Det er det programserien "Utkant" skal finne svar på. Vi møter åtte ungdommer som av forskjellige årsaker har bosatt seg langt fra kaffebarer, kino og urban ungdomskultur. Programleder Kristoffer Reinsfelt Arnesen møter ungdommene og bygdene med varme, humor og en passe neve fordommer. Han skal prøve å bryte ned fordommer, kanskje bygge noen nye - og vise virkeligheten til ung, norsk bygdeungdom. Vi skal le, drikke, "burne", synge, danse linedance og leke med kyr - og lære litt mer om alle de fantastiske tingene unge folk driver med på bygda.

Sendt tidligere.

Underholdningsserie i 8 deler
NRK Ung (2012)
Programleder: Kristoffer Reinsfelt Arnesen
Ansvarlig redaktør: Håkon Moslet
Prosjektleder: Torgeir Engen
Presseansvarlig: Silje Marie Lien, telefon: 23 04 41 01/ 97 52 52 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice: tlf: 815 65 900 info@nrk.no