Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 9. februar 2003 kl 18.00 Gnottene

Gnotterimaskinen løper løpsk!

Wow begynner plutselig å snakke etter å ha spist gnotteri. (Foto: Espen Røst)
Wow begynner plutselig å snakke etter å ha spist gnotteri. (Foto: Espen Røst)
Gnottene skal prøve å lage litt mer gnotteri med gnotterimaskinen sin, men så skjer det noe helt uventet.

Sampler og Stella koser seg fælt med musikkprat – Sampler spiller orgel og Stella begynner å danse. Så kommer de på at de kanskje kunne trenge litt gnotteri, og tar frem gnotterimaskinen. Kaisa har funnet noen nye steiner – turkiner – som de prøver å lage gnotteri av.

Wow er glad i gnotteri og får smake en bit. Plutselig begynner han å sprette rundt som en jo-jo og begynner å snakke med Elvis-stemme! Til gnottenes store overraskelse har gnotteriet fått Wow til å snakke… De må ha laget et magisk gnotteri, for det skjer mer; Stella mister superkreftene sine og blir som Sampler. Kaisa blir sterk som Stella – og vesle Tander går på rulleskøyter, mens Sampler sover med smokk i munnen. Akkurat som Tander! Det er blitt et fullstendig rollebytte…

Om serien
Gnottebarna heter Stella, Tander, Sampler og Kaisa. De bor i en hule, og her må de være helt til de blir voksne. I hulen har gnottene det fint. Her holder de kontakten med resten av gnotteverdenen gjennom blant annet gnotteposten. Gnottebarna sender også et brev hver måned – gnulebrevet - der de forteller hvordan de har det i grotten sin.

Hver av gnottene har sin særegne personlighet. Én er sjenert, én samler på lyder og masse annet rart, én er en drømmer og minstemann er familiens sjarmtroll. Stemmene til gnottene tilhører noen av Norges mest kjente skuespillere, blant andre. Grethe Kausland, Brit Elisabeth Haagensli, Dennis Storhøi, Jannike Kruse og Lars Mjøen. Figurene er over to meter høye, og inni draktene er det akrobater fra Kenneth Deans tropp. Gnottene hopper, spretter, synger og danser. Hver dag har de ”gnottastikk” til heftig popmusikk som sikkert får fart på ungene foran tv’n!

Draktene er designet av Johnny Carlsen, en Hamar-kunstner, og produsert av EFFECTSTUDIO i Stockholm. De har også hentet inn eksperthjelp fra Jim Henson Productions.

Serien er rettet mot barn 4-8 år.

Barne-TV-serie
Produsent: Nordmagi a/s, nordmagi@nordmagi.com
Produksjon: Fabelaktiv as, Executive Producer Bjarte Ytre-Arne, bjarte.ytre-arne@fabelaktiv.no, 62 53 58 19
Instruktør/kunstnerisk leder: Kenneth Dean
Medvirkende (stemmer): Brit Elisabeth Haagensli, Grethe Kausland, Jannicke Kruse, Aksel Hennie, Lars Mjøen, Dennis Storhøi.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364, evt. Nordmagi ved Karoline Høver Lunde, tlf. 23 04 27 48, karoline.hover.lunde@nrk.no