Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 28. oktober 2002 kl 21.00 Niern: All makt

Thriller med Clint Eastwood

Clint Eastwood er tilbake som mestertyven Luther Whitney. Whitney blir under sitt aller siste kupp vitne til et mord som involvererer USAs president. Han blir dermed skyteskive for sikkerhetstjenesten, som er villig til å gjøre alt for å rydde ham av veien. Som motspiller har Clint Eastwood fått en annen av Hollywoods største mannlige stjerner, Gene Hackman.

Luther Whitney er mestertyv, en profesjonell forbryter som har unngått å havne i politiets klør de siste tjue årene. Nå har han planlagt et siste kupp for å sikre alderdommen. Han har skaffet seg oversikt over boligen til en av USAs rikeste menn, Walter Sullivan. Etter å ha forsikret seg om at huset står tomt, bryter Whitney seg inn uten problemer. Inne i hvelvet er det smykker og kontanter nok, men han får seg også en overraskelse i form av et vindu som gir innsyn i et soverom. Fra den andre siden ser vinduet ut som et speil.

En mann, som Whitney gjenkjenner som Alan Richmond, landets president, kommer inn i rommet sammen med en ung og vakker kvinne. Begge er tydelig beruset og deres intensjoner er ikke til å ta feil av. Lamslått blir Whitney vitne til et blodig drama som utspiller seg rett foran ham. Whitney kommer seg ut av huset og flykter inn i skogen, men presidentens livvakter har fått et glimt av ham. Alle krefter settes inn i jakten på Whitney…

Amerikansk spillefilm fra 1997
Originaltittel: ”Absolute Power”
Regi Clint Eastwood
I rollene Clint Eastwood, Gene Hackman, Ed Harris og Judy Davis
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83