Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 26. oktober 2002 kl 22.25 Fakta på lørdag: Fakta på lørdag: Drømmen om en russisk skjønnhet

Til Russland etter kjærlighet

Blussende amerikansk-russisk kjærlighet på Den røde plass –Pat og Elena. (Foto: France 3/Album Production)
Blussende amerikansk-russisk kjærlighet på Den røde plass –Pat og Elena. (Foto: France 3/Album Production)
From Russia with love…ja, kanskje. Følg med i ”Fakta på lørdag” der to amerikanere leter etter kjærligheten blant russiske damer. Med et ekteskapsbyrå som arrangør prøver de å finne drømmekvinnen. Den franske regissøren Jean-Luc Leon og et tv-team slår følge med to velbeslåtte yankeer til Russland og Ukraina.

Dokumentaren “Drømmen om en russisk skjønnhet” har også preg av en kjærlighetskomedie, der fantasier, forelskelse og forskjeller mellom øst og vest pirrer nysgjerrigheten. Verken Pat (44) eller Brett (50) er uprøvd i det ekteskapelige samliv, men de er skilt og Brett har sågar rukket å bli bestefar. Begge har betalt 30 000 kroner til et amerikansk ekteskapsbyrå som årlig arrangerer 50 slike gruppeturer for amerikanske menn til Russland og Ukraina.

Pat og Brett i lykkeland?
Pat er en formuende og selvstendig mann. Han har solgt familiefirmaet og lever av pengene. Dette er første gang han beveger seg utenfor USA, og hans førsteinntrykk av Russland er lite flatterende. Han er totalt oppgitt over at alt fra hoteller til transportmidler er nedkjørt og gammelt. Visst gjør han en hederlig innsats for å tilnærme seg sin forlovede Elena i Russland, men det uavvendelige hender likevel før eller siden. Han klarer ikke å moderere en yankees
typiske innstilling: ”Hvis du bare overlater til USA å styre verden, så vil alt gå bra…”. Elena har på sin side en sønn hun for alt i verden ikke vil skal havne som russisk soldat.

Noe som i utgangspunktet virker å være en umulig konstellasjon, viser seg likevel å føre de to sammen til Amerika…

Brett derimot er uheldig. Allerede første kvelden møter han ukrainske Svetlana som stikker av med 500 dollar av hans penger. Etter mange viderverdigheter på hoteller og restauranter i Kiev, er Brett beredt til å reise hjem igjen. Da er det at også han møter sin Elena…

Fransk dokumentar innkjøpt fra France 3
Regi: Jean-Luc Leon
Produksjon: France 3/Album Production
Kontaktperson i Programinnkjøp: Gunilla Gaarder, 23 04 93 64 (gunilla.gaarder@nrk.no)
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57