Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 20. oktober 2003 kl 19.30 Puls

Når ereksjonen svikter

Programleder Anbjørg Sætre Håtun får besøk av John Nikolaisen i kveldens Puls. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Programleder Anbjørg Sætre Håtun får besøk av John Nikolaisen i kveldens Puls. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Det skal handle om sex og samliv i kveldens utgave av Puls. Seerne har gitt redaksjonen sine råd mot ereksjonsproblemer, mens sexolog John Nikolaisen er kveldens ekspert i studio.

Hver femte nordmann over førti år har problemer med ereksjonen. Årsakene til problemet kan være alt fra stress og livsstilssykdommer, til rent medisinske grunner som for eksempel at man går på medikamenter. Mange synes det er flaut å snakke med både partner og lege om at ereksjonen svikter, men i kveld får du vite noen av seernes egne råd om hva som kan gjøres. I tillegg vil en ekspert komme med sine råd.

Sex og samliv
Sexolog John Nicolaisen er kveldens ekspert, og besøker programleder Anbjørg Sætre Håtun i studio. Etter at selve fjernsynssendingen er over, fortsetter han og Anbjørg å svare på seernes spørsmål i en halvtimes sending på Puls sine nettsider: www.nrk.no/puls.

Helse i arkitektur
Kan du bli raskere frisk dersom det ser pent ut rundt deg? Puls har sett nærmere på arkitekturen ved ulike helseinstitutisjoner og sykehus i Norge, og i Trondheim har professor i sosialpsykologi ved NTNU Arnulf Kolstad studert arkitekturens betydning for å bli frisk. Han sier at vakre sykehus og institusjon gjør oss raskere frisk, øker trivsel og reduserer vold.

Ny frisk for Puls
Programleder Anbjørg Sætre Håtun og resten av redaksjonen brukte sommeren til å fornye Puls. Helseprogrammet har nå et eget ekspertpanel som gir gode råd til seerne. Ekspertene er Fedon Lindberg (kosthold og helse), Siri Aabel (alternativ behandling), Jørgen Skavlan (allmenn medisin), John Nikolaisen (sex og samliv), Jorunn Sundgot-Borgen (kropp og trening) og Finn Skårderud (psykisk helse). De skal dekke hvert sitt område for seerne. I høst vil redaksjonen også lage forbrukersaker med tips fra seerne.

Egenprodusert magasin fra NRK Fakta
Prosjektleder: Marie Sjo
Programleder: Anbjørg Sætre Håtun
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252