Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 18. april 2007 kl 20.05 Battlestar Galactica

Fjerne skip mot Jorden

Gaius Baltar (James Callis) har andre planer med Battlestar Galacticas oppdrag. (Foto: Universal)
Gaius Baltar (James Callis) har andre planer med Battlestar Galacticas oppdrag. (Foto: Universal)
Kaptein Kara "Starbuck" Thrace har samlet raptor-mannskapene og folkene på krigsskipene omkring seg om bord på Galactica. Hun gjennomgår et utfordrende oppdrag til planeten Caprica.

Starbuck kommer med en appell til de frammøtte om å verve seg til å redde det siste menneskesamfunnet på Caprica. Samtidig lader president Roslin og visepresident Baltar opp til valgkamp, en mannjevning der de to stiller som motkandidater.

Under oppladningen merker Baltar at han er under innflytelse av cylonen Nr. 6. Og da Cally skal vekke maskinsjef Tyrol, oppfører han seg underlig, som om han er i en transelignende tilstand. Tyrol er stadig i cylonen Sharons tanker.

Jorden eller hva?
Oppdraget på Caprica viser seg å føre til oppdagelsen av en ukjent og beboelig planet. Den ligger dessuten i en del av rommet der cylon-radarer ikke når fram. Tom Zarek hvisker Baltar i øret at han bør utnytte denne oppdagelsen i valgkampen.

Og ganske riktig – president Roslin kommer helt bakpå da Baltar lanserer den nye planeten som mål for menneskenes romreise. Jorden er plutselig ikke så interessant.


Mer om serien
Den amerikanske science fiction-serien "Battlestar Galactica" tar oss med til en fjern galakse der menneskeheten står i fare for å bli utryddet. Truslene kommer fra de avanserte robotene, cylonene, som menneskene selv har skapt. "Battlestar Galactica" er basert på tv-serien fra 1978. Serien NRK nå viser ble laget i 2005 og har en ny og moderne stil som utnytter til fulle dagens data- og digitalteknikk. Den er sendt på Sci Fi Channel i USA og var en knallsuksess for kanalen.

Amerikansk science fiction-serie 20 deler (2005)
Originaltittel: Battlestar Galactica, serie 2
Kveldens episode:
Lay Down Your Burdens, Part 1
Produsent: NBC Universal Studios
I rollene: Katee Sackhoff (Kara Thrace), Mary McDonnell (Laura Roslin), Edward James Olmos (William Adama), Grace Park (Sharon Valerii), Tricia Helfer (Number Six), Jamie Bamber (Lee Adama), Aaron Douglas (Galen Tyrol) og James Callis (Gaius Baltar)
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no


LENKER
  • Les mer