Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 23. februar 2005 kl 23.10 Lydverket

Venner for livet

Lydverket på tur med rapkollektivet Pass It. (Foto: Cecilie
Lydverket på tur med rapkollektivet Pass It. (Foto: Cecilie
En strålende miks av vennskap, talent, rus og rør blir det når Lydverket viser deg hvordan det er å være med landets mest skandaleombruste hip hop-gjeng, Pass It, på tur til Nord-Norge. Vennskap er også viktig for norske The Margarets og svenske The (International) Noice Conspiracy.

Arrestasjoner, razzia, fyll og bråk. Tabloidene er til tider fulle av skandaleoppslag på medlemmene i hip hop-kollektivet Pass It. Men vel så mye er det også skrevet og sagt om hvor bra og populær musikken de lager er. Equicez har toppet salgslister og vunnet både Spellemann og Alarm, Philip sin låt "Sommerflørt" ligger for tiden som nummer 1 på Norges offisielle singelliste, og Cast sin nye soloskive spås suksess av kritikerkorpset.

Lydverket lurte på hvordan denne tydelig ustrukturerte, men like fullt svært kreative gjengen fungerer, og takket ja til å bli med da hele Pass It dro på tur sammen for å filme video til Cast sin siste singel "Kela". Turen var tenkt å vare i tre dager, og destinasjonen var Mosjøen der Cast bodde i sine fire første leveår. Men med 13 gutter på tur så går ikke alt nødvendigvis som planlagt!

The Margarets
To brødre, to fettere til brødrene og en god nabo utgjør The Margarets. Bandets familiære historie startet for nesten 15 år siden, da bandet ble til på øya Giske på Sunnmøre. Etter å ha overbevist Sparebanken Møre og ordføreren hjemme i Giske, fikk The Margarets finansiert debutplata som kom ut for fire år siden.

Albumet "What Kept You?" solgte til gull og snart er bandet tilbake med oppfølgeren. I arbeidet med den har mange fra bandets hjemsted bidratt på ymse vis. Lydverket tok turen til Giske for å finne ut mer, også om familie- og venneforholdene i og rundt The Margarets.

Vises også i Nett-TV.

Egenprodusert magasinsending fra NRK Ung
Programleder: Mona B. Riise
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 0 499 18/90 18 36 10,
LENKER
  • Les mer