Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 28. desember 1999 kl 22.10 ABBA 25 år - "Thank You For The Music"

ABBA 25 år \"Thank You For The Music\"


NRK2 tirsdag 28. desember kl 22.10
ABBA 25 år - \"Thank You For The Music\"

ABBA gjennom gleder og sorger

Det er 25 år siden ABBA vant Eurovision Song Contest med \"Waterloo\" og satte svensk pop på verdenskartet. I kveldens svensk-britiske dokumentar møter vi igjen Agnetha, Annifrid, Bjørn og Benny som forteller om den fantastiske suksessen gjennom 70- tallet og bakgrunnen for at gruppa ble oppløst i 1982.
Noe comeback for populære ABBA er det ikke snakk om. De stiller heller ikke opp til intervju sammen i dokumentaren. Bjørn Ulvaeus har imidlertid ikke noe imot å snakke om ABBA, men han er forbauset over at interessen for gruppen fremdeles er så stor. - ABBA er 70-tallsmusikk, og jeg tror at auraen som er rundt musikken skal få være der. Men comeback - aldri! fastslår Bjørn Ulvaeus.
I dag er han og Benny Andersson godt etablerte i musikkverdenen, mens Annifrid Lyngstad og Agnetha Faltskog har trukket seg tilbake. Agnetha har forsvunnet helt fra rampelyset og ikke latt seg intervjuet siden ABBA ble oppløst.
I kveldens dokumentar får vi se henne på nye bilder når hun spaserer i Drottningsholms slottspark. Hun leser også fra sin bok hvor hun skriver om hvor hardt presset hun følte seg i tiden med ABBA og den tøffe skilsmissen.
De andre tre forteller også om gleder og sorger og minner fra ABBA-perioden. Det mest fornøyelige er alle de nostalgiske bildene.
Det er riktig gamle bilder fra den tiden da Bjørn sang i Hootenanny Singers og Benny var popstjerne i Hep -Stars. Det er bilder fra gruppa ble dannet, men ennå ikke hadde noe navn. Vi overværer seieren i Brighton, der de sang i et merkelig utstyr som i dag fremkaller latteren hos dem alle. Vi får også se mange klipp fra videoer, ofte signert Lasse Hallström.
Tekniker Michael B. Tretow forteller om den siste gangen med ABBA i studio. Om den sorgtunge stemningen, der ingen sa det høyt, men alle de involverte visse at nå var det hele over.
Men musikken, de glade poplåtene, som Bjørn og Benny skrev på 70- tallet - de lever fremdeles!
I London er musikalen \"Mamma Mia\" utsolgt hver eneste kveld, og samle-CD\'n med de største suksessene er igjen på den engelske topplisten!

NRK2 tirsdag kl 22.10

Bilde (via Scanpix, Internett)
25 år etter ABBA-seieren i Eurovision Song Contest får vi et gjensyn med Björn Ulvaeus, Annifrid Lyngstad, Agnetha Faltskog og Benny Andersson.

Svensk- britisk dokumentar
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123
For mer informasjon: Gunilla Gaarder, Faktaavdelingen, tlf. 23049364


\0\0\0\0\0\0