Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 27. april 2001 kl 20.25 Bumerang

Bumerang (ttv)


NRK1 fredag 27. april kl 20.25
Bumerang (3:8)

Radiodamer, fotball og vitenskap

I kveldens dyst om årstall og tilliggende herligheter møter radiodamene Kari Slaatsveen og Barbara Jahn fotballagent Erik Solér og programleder i NRKs program \"Newton\", Ole André Sivertsen. Programleder Claus Wiese presenterer moter, musikk, politikk og sport fra et bestemt år.

Barbara Jahn og Kari Slaatsveen herjet eteren i flere år med \"Irma 1000\", hvor de presenterte to timers kvalifisert tullball. Programposten fikk så stort gjennomslag at den ble NRK Petres flaggskip. Nå fins ikke \"Irma 1000\" lenger, og Barbara er redaksjonssjef i samme kanal, mens Kari Slaatsveen hjelper morgentrøtte Petre-lyttere til en munter start på dagen i \"Holger Nielsens metode\".

Hver søndag deler Ole André Sivertsen ut en globus, topp-premien i det populærvitenskapelige programmet \"Newton\", som han er programleder for. Ole André fant seg ikke til rette i en tøff jobb oljeplattform-jobb. I stedet ble han tv-stjerne i Newton\". Ole André imponerer med å trollbinde minst 300 000 tv-seere hver søndag, med to repriser i NRK2 påfølgende lørdag.

Erik Solér er fotballagent i FIFA, men har en fortid som fotballspiller, blant annet i Lillestrøm. Noen mener at fotballagentene er slemme gutter som bryter etiske regler for å berike seg selv. Solér er enig i at fotballmarkedet bør reguleres, og at FIFA må sette i gang sanksjoner hvor overtramp skjer. Men han ønsker seg ikke tilbake til tida da flere klubbledere satt overfor en stakkarslig tenåring som de kunne manipulere.

Om serien
Spørreleken \"Bumerang\" består av to lag med to personer på hvert lag. Lagene skal gjette på et bestemt årstall og får hjelp av videoklipp fra perioden 1960 og fram til i dag. De har sin egen videoskjerm som de kan stoppe når de tror at de vet årstallet som skrives ned, uten at det andre laget får se det. Det andre laget fortsetter å se videoen helt ut, før de bestemmer seg for hvilket år det er snakk om. Hvis det laget som gjetter fortest har rett, får de tre poeng. Laget som må vente helt til slutt, får ett poeng hvis de har riktig årstall. Feil årstall gir null poeng. Men det er selvsagt mulig å sanke tilleggspoeng.

Claus Wiese stiller flere spørsmål i tilknytning til det aktuelle årstallet. Det kan handle om politikk, film og ikke minst, musikk.

NRK1 fredag kl 20.25
Blir også sendt i morgen (NRK2)

Egenprodusert underholdning
Programleder Claus Wiese
Prosjektleder Ivar Ragne Jenssen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilde
Kari Slaatsveen, Barbara Jahn, sjefen Claus Wiese, Ole André Sivertsen og Erik Solér. (NRK-foto: Ole Kaland)
2. Claus Wiese er programleder for \"Bumerang\" (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
3. Kari Slaatsveen og Barbara Jahn (NRK-foto: Ole Kaland)
4. Ole André Sivertsen og Erik Solér (NRK-foto: Ole Kaland)