Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 17. januar 2004 kl 23.30 Nattkino: Suffløsen

Hege Schøyen i sorgmunter film

Hege Schøyen og Sven Nordin spiller ekteparet Siv og Fred som opplever noen av livets vanskelige sider
Hege Schøyen og Sven Nordin spiller ekteparet Siv og Fred som opplever noen av livets vanskelige sider
Mange liker musikk, men ikke alle lever sitt liv rundt den. Det gjør derimot Siv som jobber i Den Norske Opera som suffløse. Hun tilbringer tilværelsen i en boks på gulvet i operaen, hvor nesten ingen kan se henne. Siv er redd for å ta for stor plass.

Siv (Hege Schøyen) bor i en leilighet på loftet hos sin mor. Hun blir stormforelsket i den fraskilte legen Fred (Sven Nordin), som på sin side er lite opptatt av opera. De gifter seg, og hun flytter inn hos ham, i et hjem preget av hans tidligere ekteskap, hans barn og hans vaner.

Sivs egne ting blir stuet vekk. Fred gjør det Fred vil, og det gjør Siv også. Men da en ny, svensk musiker begynner ved operaen, er det som et friskt og farlig pust kommer inn i livet hennes, fordi han rokker ved hennes syn på seg selv. Den lille boksen på gulvet føles for første gang for trang.

Gjenkjennelse
"Suffløsen" er en sorgmunter historie om hvor vanskelig det er å være voksen, om et menneske som er flinkere til å være usynlig enn til å bli sett. Filmen skildrer situasjoner vi alle kan kjenne oss igjen i. Samtidig opplever vi Verdis opera "Aida" med dens storslåtte og vakre scener som speil på suffløsens egne sterke, skjulte følelser.

I tillegg til Hege Schøyen og Sven Nordin ser vi Philip Zandén i rollen som den svenske tubaisten, og Anne-Lise Berntsen som spiller rollen som Amneris i filmens oppsetning av "Aida".

Norsk spillefilm fra 1999
Manus og regi: Hilde Heier
I rollene: Hege Schøyen, Sven Nordin, Philip Zandén og Anne-Lise Berntsen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83