Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 27. juni 2011 kl 19.30 Australias villmark

Dyrelivet i Australia utforskes


Et TV-team fra SVT har tatt turen til Australia for å utforske det spennende landets natur. Her finnes kenguruer, koalabjørner, slanger og edderkopper. Men også flygende rever som gjerne klatrer på programlederne, gigantiske og uredde skilpadder og pattedyr som legger egg. Det første stoppet er Kenguruøya der vi blir nærmere kjent med pungdyret.

Teamet finner raskt ut at det å utforske naturen i Australia, ikke alltid er så enkelt.

-Reisen var en fantastisk opplevelse, men vi fikk virkelig kjenne på naturens krefter, for eksempel førte en syklon til at vår planlagte dykkertur til The Great Barrier Reef måtte avsluttes tidligere enn planlagt. Vi måtte også gjennom oversvømmelser, og redde, foreldreløse wallabyer på grunn av dette. I tillegg ble jeg surrogatmamma til både en pungrotteunge og en pinnsvinunge, sier programleder i SVT, Martin Emtenäs.

Alle har pung
Det første stoppet er på Kangaroo Island – Kenguruøya. Martin Emtenas tar for seg den gruppen dyr som kanskje er aller mest typisk for Australia, pungdyret. I motsetning til de fleste andre dyr føder pungdyrene sine unger før de er ferdig utviklet. De små, hjelpeløse dyrene må dra seg frem til "lommen" på mammas mage, kun ved hjelp av sterke armer.

Her inne kan de utvikles ferdig, før de etter noen måneder forsiktig titter ut på verden.
I Australia finnes over 200 ulike typer pungdyr. Kenguruen og koalaen er de mest kjente, men Martin tar også en titt på en mer anonym art.

Svensk dokumentarserie i åtte deler. (2010)
Originaltittel: Mitt i naturen – Australia
Pressekontakt: Guro Krossen, 48 19 38 38
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900