Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 14. september 1999 kl 20.05 Alternativ medisin

Alternativ medisin (t)

NRK2 tirsdag 14. september kl 20.05
Alternativ medisin (2:20)

Musikkterapi for schizofrene

På Sct. Hans Hospital ved Roskilde behandler musikkterapeut Torben Moe schizofrene pasienter med musikk. Og erfaringene så langt er gode.
Torben Moes doktorgradsavhandling viser at pasientenes psykiske tilstand blir betydelig forbedret på grunn av musikkterapien.
I kveldens program avlegges også et besøk hos lege Torben Halberg som praktiserer manuell medisin. Det er en spesialutdannelse innenfor diagnostisering og behandling av lidelser og feilfunksjoner i hele bevegelsesapparatet.
Den amerikanske legen og åndelige veileder Deepak Chopra gir seerne gode råd mot søvnløshet.
Og Englands healer nummer én, Betty Shine, forteller blant annet om hvordan vi kan helbrede oss selv ved å sette ord på negative følelser. Finn fram papir og blyant, skriv ned det du føler og brenn papiret!

Om serien
NRK2 sender i høst en ny dansk serie om naturmedisin og alternative behandlingsformer.
Med gode råd, fakta og personlige erfaringer vil behandlere, leger og pasienter fortelle sine historier om hvordan alternativ medisin og nye behandlingsformer har forandret deres liv.
\"Alternativ medisin\" ser også på tilbudet av såkalte naturlegemidler og bringer de siste forskningsresultatene.
Den amerikanske legen og åndelige veileder Deepak Chopra og den danske biopaten Henrik Dilling veksler på å gi gode råd om hvordan vi kan unngå for eksempel stress og overvekt.
Kjente forfattere fra England og USA gir seerne kloke ord med på veien om hvordan vi kan oppnå bedre livskvalitet. Blant dem vi får møte i serien er Englands fremste healer, Betty Shine, og den amerikanske legen Dr. Andrew Weil. De har også gode råd for hvordan vi kan oppnå optimal sunnhet for kropp og sjel.
Redaksjonen bak programserien består av journalistene Lotte Hveisel, Lisbeth Kolind og Lars Henrik Lundsgaard. Redaktør er Maria Cuculiza.

NRK2 tirsdag kl 20.05

Dokumentarserie - innkjøpt
Produsert av Danmarks Radio/DR2
Originaltittel: Alternativ sunnhet - et program om sundhet
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41