Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 20. juli 2004 kl 22.30 Mon tro

Vakker musikk

I kveldens
I kveldens "Mon tro" møter vi Svein Gundersen. (Foto: Torbjørn Morvik)
Han er nok ukjent for de fleste av oss, men mange vil likevel kjenne mannen igjen når de hører musikken han har laget. Svein Gundersen mistet nesten livet i en alvorlig trafikkulykke. Nå lager han vakrere musikk enn noen gang.

DDE, Sissel Kyrkjebø, Iren Reppen, Jørn Hoel. Alle har de, på et eller annet tidspunkt i karrieren, hatt Svein Gundersen i ryggen, enten som låtskriver eller som produsent.

I 1980 mistet han nesten livet i en trafikkulykke. Svein var på turné med bandet Alex da bussen de satt i mistet bremsene. Han ble sendt til sykehus uten følelse i kroppen, og det tok ham fem måneder å lære å gå igjen.

To år etter ulykken står han på scenen igjen, og han sier selv at den vakreste musikken har han laget etter ulykken i 1980.

Om serien
Noen ganger stilles vi overfor så store utfordringer at vi må vurdere på nytt hvordan vi vil leve. En krise kan bety katastrofe eller det kan gi helt nye muligheter.

I NRKs nye livssynserie møter vi seks personer som på hver sin måte har endret kurs. De har funnet fram til glemt livsglede, nye svar eller rett og slett seg selv.

Egen produsert livssynsprogram
Programleder Hilde Skaugrud
Prosjektleder Marion Klaseie
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf 23 04 78 53/907 75 758