Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 20. september 2001 kl 20.25 Øystein og meg

To av livets glade gutter

Øysten Bache og Rune Gokstad har funnet fram de opprinnelige hvite dressene… (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Øysten Bache og Rune Gokstad har funnet fram de opprinnelige hvite dressene… (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Øystein Bache og Rune Gokstad er på plass igjen med nye og gamle figurer, i hvite dresser og med mye moro på lager. – Det handler om livets underfundigheter, sier Øystein. – Ja, det er sikkert mange temaer folk ønsker svar på, sier Rune og lover at svar skal de få. Kanskje ikke på det de ønsker, men svar får de.

Lompisene, disse to herrene i ubestemmelig alder og med en underlig lompe-fetisj, dukker opp i denne serien også. Det gjør også de to skyteglade karene i ”Villmarkshjørnet”, men de skyves lenger og lenger ut i periferien og har nå havnet i ”Skjærgårdshjørnet”.

Nye bekjentskaper er Fred og crooneren som oppholder seg i en røykfylt pianobar, og Hjelpsomme Gjermund som hjelper alle han kommer over. Ulempen er at han har litt dårlig rygg, men Gjermund står på!

Vi blir også kjent med Agent 009, en kollega av James Bond. I tillegg dukker Kjell Inge Røkke opp nå og da for å gi gode råd om hverdagslige ting. - I eier jo så mye, sier Øystein.

Vi møter også en figur som går under navnet Spørsmål-Stein. Han stiller heller et spørsmål for mye enn et for lite…

Gjenkjennelighet
- Vi har med sjørøvere også, sier Rune. - Det er jo så in akkurat nå – kaptein Sabeltann og alt det der. – Og så presten da, tilføyer Øystein. – Ja, vi er også de troendes underholdere, sier Rune.

Det blir ellers en stor grad av gjenkjennelighet fra foregående serier, som mellomstikk i studio iført hvite dresser. – Det er de opprinnelige dressene. Renset og stivet, presiserer Øystein. – Og tatt litt inn, sier Rune. - eller lagt litt ut, sier Øystein.

Tekstene og sketsjene skrives av Øystein Bache, Rune Gokstad og Knut Nærum. Skuespilleren Andrine Sæther sørger for det feminine innslaget i flere sketsjer

Egenprodusert underholdningsprogram
Programledere Øystein Bache og Rune Gokstad
Prosjektleder Stina Greaker
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilde
Øysten Bache og Rune Gokstad har funnet fram de opprinnelige hvite dressene… (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)