Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 27. april 2003 kl 20.15 Brigaden

Hemmelig forhold

Andrea (Line Verndal) og Per (Hallvard Holmen). Foto: Espen Røst.
Andrea (Line Verndal) og Per (Hallvard Holmen). Foto: Espen Røst.
Forrige episode av ”Brigaden” sluttet med at Andrea og Per forsvant sammen fra puben. Nå fortsetter de forholdet i hemmelighet, men det er slett ikke uproblematisk.

Fordi de jobber sammen og Per er Andreas nærmeste overordnede, velger de å holde forholdet skjult. Dessuten har Andreas liv ikke vært preget av stabile forhold til menn, og hun er livredd for å bli såret igjen. Når hun får vite at Per har søkt jobb på cruiseskip, tar hun det som en bekreftelse på at forholdet ikke har noen framtid.

Herman, som lenge har vært betatt av Andrea, får annet å tenke på i kveldens episode. Datteren Maja vil dra på rockekonsert, og han overtaler sin fraskilte kone til å la henne dra. Men i løpet av natten kommer det inn melding om en ulykke på stedet der konserten holdes, og Brigade 01 må rykke ut på et særdeles illeluktende oppdrag.

Trond sliter fortsatt med konfliktene i kjølvannet av den livsfarlige avgjørelsen han tok under en utrykning. I kveldens episode tårner problemene seg opp, og han forsvinner sporløst etter en oppstilling. Og fortsatt vet han ikke at Connie er gravid…

Om ”Brigaden”
Brannfolkene i Brigade 01 har en jobb som er svært krevende både fysisk og psykisk, og de utsettes for påkjenninger som ligger på grensen av det man kan klare. De stiller alltid opp – samtidig som de hele tiden spør seg om de kunne ha gjort mer, især når liv står på spill. Hva er drivkraften til mennesker som utsetter seg for slike belastninger?

Mannskapet har også et privatliv, men jobben setter forhold og familieliv på harde prøver. Spenninger finnes også i relasjonene mannskapet i mellom, og ikke minst ulmer en maktkamp mellom Brigaden og ledelsen ved brannstasjonen, som prøver å få sterkere kontroll over det ukonvensjonelle røykdykkerlaget.

Hovedskikkelsen i serien er Trond (Håkon Ramstad). Han nyter stor respekt fra kollegene for sin dyktighet og idealistiske innstilling til jobben, men kjenner seg utbrent og utilstrekkelig. Han sliter også i forholdet til samboeren Connie (Ines Prange). Etter at hans sjef og kamerat Torstein omkommer under en kirkebrann, går Trond likevel med på å etterfølge ham som brannmester for brigaden.

I tillegg er følgende skikkelser blant de sentrale i serien: Den sindige Herman (Anders Mordal), som er tørrlagt alkoholiker, den kjekke og kvinnesky Oddvar (Duc Paul Mai-The), den ambisiøse og korrekte Per (Hallvard Holmen), machomannen Bernt (Åsmund-Brede Eike) og den lojale og familiekjære Erik (Erik Kirkman). Den tøffe og tiltrekkende Andrea (Line Verndal) er Brigadens eneste kvinnelige røykdykker. Morten (Gerald Pettersen) er grinebiteren og intrigemakeren på laget, mens Olaf Tønder (John Sigurd Kristensen) er den kontrollerende og formalistiske sjefen på brannstasjonen. Den nyansatte branningeniøren Johannes (Paul Ottar Haga) blir først møtt med skepsis fordi han er åpent homofil, men blir snart både avholdt og respektert blant kollegene.

Egenproduksjon fra NRK Drama
Regi: Erik Poppe, Christian Brym, Berit Nesheim og Tor Tørstad
Prosjektleder: Folke Gravklev, 23 04 53 67/41 61 82 66
Manuskript: MAIPO Film & TV-produksjon
I rollene bl.a. Håkon Ramstad, Ines Prange , Anders Mordal, Duc Mai-The, Line Verndal, Hallvard Holmen, Åsmund-Brede Eike, Erik Kirkman, Gerald Pettersen, John Sigurd Kristensen, Hans Rønningen, Marianne Mørk Larsen, Stine Varvin
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51, 95 10 02 99
Blir også sendt førstkommende torsdag på NRK1


LENKER
  • Hjemmeside