Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 26. desember 2002 kl 12.45 Apenes eventyr

Apestreker

I
I "Apenes eventyr" faller den rebelske tenåringen Tom ned fra trærne i landet Wonko og ender hos de siviliserte, velkledde innbyggerne i landet Lanko.
Høyt oppe i tretoppene lever de nakne og ville apene i landet Wonko. Nede på bakken, i landet Lanko, bor de siviliserte og utdannede, i pene klær. Begge gruppene lever i total isolasjon og konstant frykt for hverandre. Men én dag faller hovedpersonen Tom, en rebelsk tenårings-wonko, ned fra tretoppene…

Liggende i buskaset blir han funnet av lankoenes konge som lar den forslåtte Tom få bo i sitt slott. Tom får fort øye på den søte tjenestejenta Gina, som han forelsker seg i. Gina og Mester Martin får i oppgave å lære Tom hvordan man skal oppføre seg i Lanko. Det er jo ikke så greit for Tom, for han pleide ikke å oppføre seg skikkelig da han var i sitt eget land, heller. Hoff-folkene synes Tom er helt forferdelig, men heldigvis for Tom liker kongen ham.

Kongen har det nemlig veldig vanskelig. Han trenger noen som kan få ham til å le, så han kan glemme alle problemene sine. Datteren hans er veldig syk, og utenfor slottet ligger en forhekset innsjø som hindrer kongen i å ta med folket sitt til det vidunderlige landet på den andre siden. Tom går snart der han ikke skal gå og finner ut at det skjer veldig skumle ting i Lanko…

Og kanskje er det bra at Tom er av den typen som aldri gjør det folk sier til ham, for det trengs en liten opprører for å redde prinsessen, og løse alle de merkelige problemene som folket i Lanko har å stri med.

Norske stemmer
Denne britiske animasjonsfilmen inneholder alle de klassiske ingrediensene i eventyret, og historien er laget etter samme oppskrift som en god, gammeldags Disney-klassiker. Og alle snakker norsk i filmen. Flere kjente skuespillere har nemlig gitt stemmer til ”Apenes eventyr”.

Engelsk/fransk animasjonsfilm fra 1999
Originaltittel: ”A Monkey’s Tale”
Norske stemmer: Geir Børresen, Petter Schjerven, Anders Ribu, Rune Alstedt, Nils Ole Oftebro, Morten Røhrt, Berit Boman, Britt Langlie, Kim Haugen, Sigve Bøe, Linn Skåber og Per Øistein Sørensen.
Regi: Jean-Francois Laguionie
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83