Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 13. juni 2001 kl 19.30 Med sjel og særpreg: Fra oljejus til økomold

Nærkontakt med moder jord

Jostein Hertwig er nå daglig leder ved Ullandhaug Økologiske Gård i Stavanger.
 (Foto: Andreas Lunnan)
Jostein Hertwig er nå daglig leder ved Ullandhaug Økologiske Gård i Stavanger. (Foto: Andreas Lunnan)
Fra en luksuriøs tilværelse som vellykket oljejurist i Australia tok Jostein Hertwig spranget over til å arbeide med jorda. I dag er han agronom med økologisk landbruk som spesialfelt.

Som ung jurist så Jostein Hertwig for seg en både sikker og spennende fremtid i selskapet ELF, og etter noen år satt han i en meget ansvarsfull toppstilling i Sydney i Australia, med sjusifret årsinntekt og luksus til langt over ørene. Men var dette en tilværelse han egentlig ville bruke resten av livet på?

Hjem igjen
Nei, sa Jostein Hertwig og fikk medhold hos kone og tre døtre. Dermed takket han farvel til oljejobben - og til fem flybilletter til det kalde nord. Far sjøl kastet seg over fire år på landbruksskole, og skaffet seg deretter rikelige muligheter til å praktisere som daglig leder ved Ullandhaug Økologiske Gård i Stavanger.

- Man blir ingen Krøsus av å herse med spade og greip, men det inviterer til et fritt og herlig liv, bedyrer eks-oljeadvokaten. - Og så kjennes det så riktig. Foreløpig er nordmenn sinker når det gjelder bruk av økologiske matvarer, men jeg føler meg ganske overbevist om at kunnskap og fornuft etter hvert vil øke etterspørselen etter produkter som er dyrket fram uten bruk av kunstgjødsel og andre kjemikalier.

NRK-teamet Sverre Krüger og Andreas Lunnan har besøkt idealisten på Ullandhaug, og til tross for en sein Rogalands vår er det en optimistisk agronom Jostein Hertwig vi møter i kveldens portrett på NRK1.

Egenprodusert portrettserie
Ved Sverre Krüger og Andreas Lunnan
Pressekontakt:Anna-marie Normann tlf. 23 04 78 53

Bilder (to motiv)
Jostein Hertwig er nå daglig leder ved Ullandhaug Økologiske Gård i Stavanger.
(Foto: Andreas Lunnan)