Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 14. oktober 2000 kl 20.25 Tore på sporet

Tore på sporet (ttv)


NRK1 lørdag 14. oktober kl 20.25
Tore på sporet (5:11)

Med rutebåt langs kysten

I kveld skal vi for alvor ut på sjøen i Tore på sporet. Både i Schjetnanmysteriet og i hovedreportasjen blir det smak av hav. Det skal dreie seg om båtene som tok over for dampbåtene som kommunikasjonsmiddel langs norskekysten.

En av disse båtene het \"Fru Inger\" som fraktet passasjerer og gods langs kysten av Sør Trøndelag. Da hun kom fra Stord Verft i 1950, vakte hun stor oppsikt fordi dampmotoren var byttet ut med en dieselmotor. \"Fru Inger\" brøt dermed en hundre år lang tradisjon med dampskip, og med henne og hennes like kom en ny tid for kystfolket i Norge.

Siden veinettet ikke var utbygd, var båten det eneste fremkomstmiddelet for mange. Og rutebåten sviktet aldri. Fosen Trafikklags \"Fru Inger\" holdt stand helt til 1973, da katamaranbåtene konkurrerte henne ut.

Hvor ble \"Fru Inger\" av?
Dette spørsmålet har vært det store samtaleemnet i Trøndelag de senere årene. Morten Fjeldsaunet har startet en restaurant på kaia der \"Fru Inger\" hadde sin ankerplass, og i flere år har han drevet en utstrakt leting etter \"kvinnen\" som restauranten har fått sitt navn etter. Det har ikke manglet på tips og rykter, men ingen har greid å finne henne. Kanskje er hun senket på havets bunn?

Tore Strømøy tok saken , og i kveld får du høre om skjebnen til en av kystens store slitere. Strømøy lover en spennende historie...

NRK1 lørdag kl 20.25

Underholdningsprogram produsert av NRK Sør-Trøndelag
Programleder: Tore Strømøy, 73 88 17 16
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53 (anna- marie.normann@nrk.no)

Bilde
Morten Fjeldsaunet og Tore Strømøy med bilde av \"Fru Inger\". (NRK-foto)