Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 20. oktober 2009 kl 20.10 Ei rituell verd

Verdens ritualer

Aboriginerne i Australia dyrker drømmenes verden (Foto: BBC Worldwide)
Aboriginerne i Australia dyrker drømmenes verden (Foto: BBC Worldwide)
Hver dag utfører mennesker på kloden en eller annen seremoni; det være seg bisarre, farlige eller sjokkerende ritualer. Nå er disse dokumentert av BBC i en serie der vi får oppleve hvor langt folk kan gå for å komme i kontakt med jordens og åndenes usynlige krefter.

Presten Peter Owen Jones har reist jorden rundt for å prøve forstå menneskehetens fasinasjon for det hellige. Som anglikansk prest ble han både overrasket og provosert, men fikk også utvidet sine kunnskaper om de over 80 ulike ritualene han var vitne til.

Første episode
Peter Owens Jones reiser til Australia og Oseania for å finne ut hvordan religiøs overbevisning hos stammefolk blir praktisert i det 21. århundret. I den australske ødemarken finner han aboriginere som dyrker drømmer, i Indonesia overværer han den storslagne begravelsen til en kvinne som døde tjue år tidligere, i Sydney er han vitne til hvordan eldgamle, undertrykte trosretninger har overlevd, og på flere øyer i Stillehavet står han overfor livskraftige ritualer som befolkningen fortsatt holder levende.

Britisk dokumentarserie i 8 deler
Originaltittel: Rituals
Produksjon: BBC / Travel Channel co-production
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900


LENKER
  • Les mer