Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 22. mars 2006 kl 21.45 Sporløst forsvunnet

Kopierer seriemorder

Jack ( i midten) og resten av FBI-teamet må ta utgangspunkt i en gammel drapssak i kveld .(Foto: CBS Worldwide Inc.)
Jack ( i midten) og resten av FBI-teamet må ta utgangspunkt i en gammel drapssak i kveld .(Foto: CBS Worldwide Inc.)
En tolv år gammel drapssak blir rullet opp igjen da en ung kvinne forsvinner. Samtidig blir FBI-agent Jack Malones familie trukket inn i saken.

For tolv år siden drepte en seriemorder fem kvinner uten at Jack klarte å forhindre ugjerningene. I dag er Randy Thornton, gjerningsmannen, bak lås og slå, men Jack aner uråd da han får en identisk sak i fanget. En ung kvinne med de samme kjennetegnene som de fem drepte kvinnene forsvinner, og Jack mer enn aner at det må være en sammenheng. Men hvordan?

FBI-agentene oppdager at en pedofil mann ved navn Graham Spaulding har vært på besøk hos Thornton i fengsel. Spaulding og Jack kjenner hverandre fra tidligere da Jack avslørte ham i en annen sak. Nå er det mye som tyder på at Spaulding er ute etter hevn. Han har også innhentet opplysninger om Jacks familie…

Tim Matheson ( fra serien "The West Wing") har regissert denne episoden.

Om serien
I "Sporløst forsvunnet" ("Without a Trace"), følger vi en gruppe spesialetterforskere i FBI som arbeider med å spore opp savnede personer.

Hver episode byr på en avsluttet historie der etterforskningsgruppen forsøker å finne ut om personen har blitt bortført, drept, tatt sitt eget liv eller forsvunnet frivillig. I arbeidet følger de én hovedregel - å lære offeret å kjenne.

Anthony LaPaglia spiller den tøffe, men også medfølende etterforskningslederen
Jack Malone som er sjef for et team på fire medarbeidere. Kvinnene på laget er den vakre og uredde Samantha Spade (Poppy Montgomery) og hennes jordnære kollega Vivian Johnson (Marianne Jean-Baptiste). Danny Taylor (Enrique Murciano) er en lidenskapelig type, samtidig som han nødig utleverer sitt privatliv. Martin Fitzgerald (Eric Close) var ny i teamet i første sesong av serien. Han besto prøven, men har mye igjen å lære.

Første sesong av "Sporløst forsvunnet" ble sendt på NRK1 høsten 2004/våren 2005.

Amerikansk krimserie (2002)
Originaltittel: Without a Trace
Episode 5, sesong 2: Copy Cat
I rollene: Anthony LaPaglia (Jack Malone), Poppy Montgomery (Samantha Spade), Marianne Jean-Baptiste (Vivian Johnson), Enrique Murciano (Danny Taylor) og Eric Close (Martin Fitzgerald)
Produsert av Jerry Bruckheimer Television i samarbeid med Warner Bros. og CBS
Pressekontakt: Marianne Vinje, 23 04 99 18/988 588 80LENKER
  • Hjemmeside: 
  • Les mer: