Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 5. april 2002 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Psykologiske farer


 Peter Church (Peter Phelps) i den australske serien
Peter Church (Peter Phelps) i den australske serien "Politiagentene". (Foto: Beyond Distr.)
Etter et å ha infiltrert en MC-bande over lengre tid, har Churchs helt, den legendariske agenten Steve Devlin, problemer med å gå tilbake til et normalt liv. I tillegg til interessen for fart har han forelsket seg i en av de kvinnelige medlemmene i banden.

Hjelp fra psykolog og de andre politiagentene ser ikke ut til å gjøre Steve Devlin bedre. Hans problemer vekker sterke følelser hos de andre, som blir nødt til tenke over de psykologiske påkjenningene ved jobben.

Devlin kontakter kvinnen han forelsket seg i, noe som skal vise seg å bli svært farlig. MC-banden vil ha hevn etter å ha blitt sviktet av en av sine ”egne”, og gjør alt de kan for å ta mannen som gikk bak ryggen på dem.

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Tre menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv som er dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen MacKenzie, kalt ”Mac” (Anita Hegh), har hatt en lynkarriere i politiet og er spaningsgruppens operative leder. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Dessuten er den nye agenten Daniella ”Danni” Mayo (Roxane Wilson) begynt i avdelingen.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 3)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Peter Church (Peter Phelps) i den australske serien ”Politiagentene”. (Foto: Beyond Distr.)