Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 26. november 2013 kl 19.45 Ut i naturen: Årets beste seervideoer

Hvem vinner tur til Svalbard?


Hva gjør du når en diger hval sklir rett under kajakken din, en bjørn passerer på kloss hold eller en elgokse i brunst lar seg opphisse av gitar og sang? Du filmer selvfølgelig. Og sikrer deg plass i Ut i naturens seervideofinale.

Det er 10 svært gode og underholdende opptak som i år konkurrerer om å bli kåret til årets beste seervideo. Videoene må bare oppleves, men en får en følelse av hva finalen har å by på bare ved å kikke på følgende opplisting: elger i dårlig humør, selskapssyk rakkelhane, traneparring, hvalsafari, rev på tunet, nærgående bjørn, gaupe på sauejakt, moose blues, dykkende fossekall og plattformsel.

Vet hva reven sier
Seervideoene blir vist på storskjerm i skogen hvor biolog og seniorforsker Nina E. Eide i NINA og programleder Kari Toft tar plass på første rad med lunkne popcorn fra bålet. Eide deler både kunnskap og egne opplevelser med oss. Og det er hun som vet det alle lurer på for tida, nemlig hva reven sier!

Det er likevel TV-seerne som avgjør hvilke seervideo som vinner, og hvem av fotografene som da får en opplevelsesrik reise for to personer til Svalbard.

Programleder: Kari Toft, kari.toft@nrk.no tlf: 91138881
Produksjonsleder: Bjørg Langeland
Redaktør: Terje Dale
Kontaktadresse for presse presse@nrk.no , tlf 414 28 800
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice tlf 23 04 70 00